MX World

08/11/2020 18:55 - geplaatst door Stingray

Twee ronden eeuwige roem voor Ivo Monticelli, dan vier ronden jezelf tonen aan de vier toeschouwers door Tim Gajser. Vervolgens deed de wereldkampioen niet eens moeite en liet hij Romain Febvre vrije baan. Febvre die al eerder afrekende met Arnaud Tonus. Gasjer besloot om dan toch maar voor reekswinst te gaan, maar het bleef bij een - niet geslaagde - aanval op Febvre. De rest, Seewer, Paulin en Tonus, de complete facory yamaha fabrieksterrein vormde een blok, maar wel op bijna een halve minuut. De pas zesde plaats van Cairoli zorgde er wel voor dat Seewer de tweede plaats in de WK-stand over nam. Clement Desalle miste de aansluiting bij Cairoli en werd zevende, nadat Brent Van doninck vroeg uitviel.

De tweede start was superspectaculair. Cairoli greep zijn ultieme kans, stormde vooruit maar werd aangetikt door Tonus. Beiden gingen rechtdoor, en pas in de herneming zagen we dat ze het wonder boven wonder nog redden ook. Alleen, met een verbogen schakelpedaal zat de race er op en viel Cairoli definitief naar brons. Gasjer, tweede achter Seewer, liet niet met zich sollen, gezien ook Febvre, Gautier Paulin en Desalle hem opjaagden. Zelfs Van doninck handhaafde zich vlot in de kopgroep. Gasjer ging naar de kop, Febvre schoot door naar plaats twee. Dan kwam Paulin nschoonhied zijn carrfière af ronden en passeerde hij Seewer die toch al zeker was vanWK-zilver. Zelfs onze 'Panda' greep Seewer bij het nekvel, maar ging iets over zijn limiet en na een val kwamen Bogers en........ Van doninck langszij. Maar eigenlijk was deze slotreeks één lange ereronde voor Tim Gajser. De GP werd en de titel was al een feit. Een van meet af aan fitte Febvre wordt volgend jaar een gevestigde waarde, Seewer ook, ondanks dat hij van het podium tuimelde ten voordele van n Paulin.