MX World

09/11/2020 10:29 - geplaatst door Stingray

De MX2-actie van vandaag was spannend. Tom Vialle van Red Bull KTM Factory Racing en Ben Watson van Monster Energy Yamaha Factory Racing deelden de reekszege's. Watson realiseerde de perfecte afsluiting van zijn MX2-carrière met een tweede eindzege van het seizoen 2020. Ben eindigde de eerste race als derde, Vialle en Maxime Renaux van Yamaha SM Action MC Migliori, na een paar gevechten met het paar en zijn teamgenoot Jago Geerts. In de tweede race had de Brit weer een goede start en verspilde geen tijd om aan de leiding te komen, om daarna elke ronde te domineren. Hij kwam echter onder grote druk te staan van Geerts, voordat de Belg uit de race crashte. Een 3e plaats en een reeksoverwinning was genoeg om Watson de eindzege te bezorgen.

De tweede plaats op het podium was voor de MX2-wereldkampioen van dit jaar. Vialle domineerde de openingsrace won met een voorsprong van 6 seconden, op Renaux en Watson. In de tweede race kwam de KTM-rijder na de start ten val. Kende toen een paar kleine crashes om de heat uiteindelijk als 5e te eindigen. Nog steeds goed genoeg was voor de 2e plaats op de box.

Renaux was de laatste rijder die op het podium kwam en dat deed hij voor de 5e keer dit seizoen. De Fransman eindigde als 2e en 4e in de race van vandaag en dat was precies wat hij nodig had om weer een podium te claimen, evenals de bronzen medaille dit seizoen.

Wat het kampioenschap betreft, bleef er alleen nog de derde plaats in het klassement over, die neerkwam op de races van vandaag tussen Renaux en Jed Beaton van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing.

Voor Geerts eindigde de dag niet zo goed. Hij reed goed in de openingsrace en vocht hard met Renaux en Watson, maar moest genoegen nemen met een 4e plaats. In de tweede race maakte Geerts opnieuw een sterke start en joeg hij zijn teamgenoot achterna voor de overwinning, voordat hij een fout maakte en uit de race crashte. Toch sluit Geerts het seizoen af ​​als vice-wereldkampioen, met 14 reekszege's, 12 podia en 6 eindzeges. 

En natuurlijk, met een sterk 2-4 resultaat, behield Renaux de bronzen medaille positie met 17 punten voorsprong op Beaton. En voor Beaton was het een gemengde dag. Hij eindigde in de openingsrace als 7e, achter Stephen Rubini van Honda Assomotor en Isak Gifting van DIGA PROCROSS GasGas Factory Juniors. De Australiër reed een veel sterkere tweede race, omdat hij zich een weg langs Renaux en Gifting wist te banen, richting derde plaats. Daarna erfde hij de tweede toen Geerts crashte. 

In de MX2 was het dus Watson die de eindzege van het seizoen 2020 pakte, met Vialle als tweede en Renaux op de derde trap van het podium. 

Tom Vialle: “Mijn eerste wereldtitel pakken was gewoon geweldig. De afgelopen twee dagen waren erg goed, ik heb er erg van genoten. In de tweede race crashte ik in de start en kwam ik terug van de laatste naar de vijfde plaats. Ik denk dat ik weer twee keer ben gecrasht, dus ik was een beetje boos, ik hoopte op betere starts en betere posities, maar ik ben blij dat ik tweede overall ben geworden. Ik heb geprobeerd zo consistent mogelijk te zijn. We hadden veel races in het zand, dus voor mij was het erg belangrijk om elk weekend goed te zijn. Ik heb elke keer mijn best gedaan, startte vaak goed. Ik wil heel het team, mijn familie en Joel Smets bedanken. Rijden voor dit team de afgelopen twee jaar was geweldig ”.

Maxime Renaux: “Het is een heel goed seizoen geweest voor mij en het team. We hebben sinds vorig jaar goede vorderingen gemaakt. Ik behaalde mijn eerste raceoverwinning en overall in Faenza. Dat was echt een geweldig gevoel. Daarna probeerde ik mijn best te doen en zo regelmatig als mogelijk te zijn, om te vechten voor het podium in het kampioenschap. Ik ben erg blij dat het ons is gelukt, we zijn een sterk team.''.

Ben Watson: "Het is weer een geweldige dag geweest. Ik bedoel, vooral de laatste zes GP's,. Ik voelde me goed op de motor zoals het hele seizoen, maar soms was dat niet terug te vinden in mijn resultaten. Ik ben blij met het team Yamaha, want ze ondersteunden mij voor honderd procent. Alles lag voor mij klaar om te kunnen presteren.