MX World

09/11/2020 11:33 - geplaatst door Stingray

Vier wereldtitels, waarvan de laatste twee op een rij. Lees wat Gajser wist na afloop van de laatste GP van het seizoen. "Zoals ik al vaak heb gezegd, was ik superblij dat ik woensdag mijn vierde wereldtitel won. Vandaag was het mijn doel om gewoon plezier te hebben. Dat hebben we gedaan door de laatste overall van het jaar te winnen. Het had niet beter kunnen gaan. Ik wil heel mijn team enorm bedanken dat zo hard heeft gewerkt en zoveel moeite heeft gedaan. In maart hebben we twee GP's gedaan in Matterley en Valkenswaard en die gingen goed. Maar toen hadden we een lange pauze en toen we herbegonnen voelde ik me niet goed. Ik had het moeilijk. Nu, de tweede helft van het seizoen, vond ik een goede snelheid, was ik regelmatig en kon ik de titel winnen. In de eerste manche vandaag reden we hetzelfde tempo, maar ik verloor veel tijd in de derde sector en ik wist niet waar, dus Febvre passeerde me en ik volgde hem een ​​paar ronden voordat ik een aanval begon. Helaas raakt eik Romain niet voorbij dus eindigde ik als tweede. In race twee had ik een goede start en reed ik al vroeg vooraan. Opnieuw reden we hetzelfde tempo, maar de voorsprong was drie of vier seconden, dus hij kon me niet zo gemakkelijk volgen. Dan denk ik dat hij een fout heeft gemaakt en ik kon de race winnen, het algemeen klassement pakken en het seizoen op perfecte wijze afronden!