MX World

09/11/2020 11:58 - geplaatst door Stingray

Gautier Paulin van Monster Energy Yamaha Factory MXGP vierde het einde van een ongelooflijke carrière op de derde trede van het podium tijdens de 18e en laatste ronde van het FIM Motocross Wereldkampioenschap in Pietramurata, Italië. Teamgenoot Jeremy Seewer eindigde de Grand Prix van Garda-Trentino als vierde in het algemeen klassement en versloeg zijn naaste rivaal om de zilveren medaille van dit jaar te behalen als tweede plaats in het MXGP Wereldkampioenschap. De derde rijder van het Monster Energy Yamaha Factory MXGP-trio, Arnaud Tonus, sloot de laatste Grand Prix van 2020 af als zesde overall.

Thor.

Credits: mxgp.com, Yam

Alle drie de rijders waren snel in de laatste kwalificatietraining van 2020. Seewer plaatste een 1: 41.206 voor de tweede plaats, voor zijn teamgenoot Tonus die een 1: 42.570 plaatste voor de derde plaats. Paulin volgde de Zwitserse renners en eindigde de sessie als vierde met een 1: 43.159.

Toen de poort viel voor Race 1, schoten Tonus en Seewer weg van het hek en reden in de top vier bij het verlaten van bocht één. Paulin werd terug gedrongen naar de achtste plaats, maar maakte enkele snelle passeerbewegingen om voor het einde van de eerste ronde de zesde positie over te nemen. Er was niet veel scheiding tussen de beste rijders terwijl ze als aan mekaar geklit over het eenlijnige parcours navigeerden. Behalve Tim Gajser en Romain Febvre, die vooraan reden. Seewer won uiteindelijk dat kat-en-muisspel van 20 minuten met zijn teamgenoot, Tonus. De ‘91’ scrubde voorbij het nummer ‘4’ met nog 10 minuten op de klok. Paulin volgde een ronde later. Seewer kwam als derde over de streep, terwijl Paulin en Tonus respectievelijk vierde en vijfde eindigden.

Een ongelooflijke start van de laatste race van het seizoen 2020 zag Seewer en Paulin kort voorop rijden. Beide rijders waren sterk, maar konden de snelheid van Gajser en Febvre vandaag niet evenaren en moesten strijden om de derde plaats. 

Nadat Gautier Paulin minder dan twee weken geleden zijn score aan reekszege's had verlengd tot 22, kondigde hij op donderdag 29 oktober aan dat hij zou stoppen met racen. En dat na de triple-header van deze week op het Ciclamino-circuit in Pietramurata. Als coureur die volledig gefocust is op het zijn van de absoluut beste rijder die hij kan zijn, was het geen verrassing dat de ‘21’ een beetje extra snelheid vonden om Seewer voor de derde plaats overall te passeren in de laatste race van zijn carrière. Met het kampioenschap in gedachten was Seewer zich ervan bewust dat hij zijn naaste rivaal had verslagen en was hij blij genoegen te nemen met de vierde plaats, terwijl Tonus hard moest vechten om als negende te eindigen nadat hij bij de start van de baan werd gestoten.

Seewer wist de tweede plaats in het klassement van het MXGP Wereldkampioenschap veilig te stellen.

Sinds hij in 2007 zijn Grand Prix-debuut maakte, heeft Paulin op indrukwekkende wijze 60 flessen podiumchampagne flessen ontkurkt. Hij heeft ook 22 raceoverwinningen en 12 Grands Prix-overwinningen behaald tijdens zijn 13-jarige carrière. De 30-jarige Fransman eindigt zijn laatste jaar als vijfde overall in het kampioensklassement. Tonus was 17e.

Jeremy Seewer: "Het was een heel vreemd jaar voor ons met een grote doorbraak midden in het seizoen. Ik heb in die tijd mijn huiswerk gemaakt en toen de GP's herbegonnen slaagde ik erin om een ​​aantal goede races te rijden. Ik had een aantal geweldige races in Letland en won mijn eerste manche in Faenza en dat soort dingen. Ik heb absoluut het gevoel dat ik een stap voorwaarts heb gemaakt en verbeterd. Ik zou kunnen vechten met de beste jongens. Ik ben blij met de tweede plaats in het kampioenschap. Mijn doel was natuurlijk om te winnen, en dat is wat ik wilde, maar nu kijk ik er naar uit om volgend seizoen weer aan het werk te gaan om ervoor te vechten. "

Gautier Paulin: “Mijn carrière beëindigen met een podium is heel goed voor het team en voor mezelf. Ik heb echt genoten van het racen van vandaag. Ik reed vrij soepel, ook al was de baan erg ruig. We hadden een goede set-up met de motor en ik was erg blij met mijn chassis en vering en zo. Ik wil mijn team Monster Energy Yamaha Factory MXGP en alle mensen achter me echt bedanken. Het is een heel speciale dag geweest, ik voel me heel gelukkig. "

Arnaud Tonus: “Over het algemeen was het vandaag redelijk goed. Ik had een aantal goede starts, vooral in de eerste manche, maar ik miste een beetje fysieke conditie om mijn positie vast te houden. Maar het was nog steeds erg goed, en het resultaat was ook niet zo slecht. In de tweede race was ik op weg naar de holeshot en werd ik van achteren geraakt door een andere rijder. Ik kwam terug naar de negende plaats, dus het was goed voor me om zo terug te komen door het peloton en in de top-10 te eindigen, dus over het algemeen was het een positieve dag. "