MX World

09/11/2020 12:53 - geplaatst door Stingray

Wereldkampioen Tim Gajser kreeg al eerder twee topics op dit forum. Nu besteden we aandacht aan de andere HRC of satelliet team rijders.

Thor, credits by Bavo.

Foto: Cornelius Toendel won een reeks in de EMX Open.De MX2-klasse zag opnieuw een blok Honda CRF250R's de dag nek-aan-nek eindigen in het algemeen puntenaantal. In race één eindigde Stephen Rubini van Team Honda Assomotor de race op een puike vijfde plaats, voor Honda 114 Motorsport's stand-in rijder Morgan Lesiardo en Stephen's teamgenoot Alvin Östlund op de 12e plaats. Rubini had moeite om zijn eerste race te evenaren door in de eerste bocht in het peloton te belanden. en vervolgens in de vierde ronde van de 16 naar 22 te zakken. De sympathieke Fransman slaagde erin om zich een weg te banen naar de 17e plaats bij de geblokte vlag, maar dit was een teleurstellend einde van de dag, want hij hoopte op een top vijf of een podiumplaats.

Alvin Östlund van Team Honda Assomotor had een betere afsluiting van de dag met een achtste plaats - hij klom vanaf de 12e in de eerste ronde opwaarts. De negende en tiende plaats in race twee gingen naar Honda 114 Motorsport-rijders Bailey Malkovich en stand-in rijder Morgan Lesiardo - de Italiaan die snel vorm vond op de competitieve CRF250R.

Bailey Malkiewicz: "Mijn dag begon vrij traag. Ik voelde me niet zo goed in de kwalificatie en reed maar een 19e tijd. Ik had een goede start in de eerste race en werd behoorlijk opgehouden in de eerste helft van de race, maakte een fout en ging van de baan. Ik vocht me een weg terug naar de 15e plaats en probeerde me te hergroeperen voor de tweede manche. In de tweede race kwam ik vast te zitten met een andere rijder nadat ze waren gecrasht, maar ik vocht hard en eindigde als 9e, dus 15-9 bracht me 11e algemeen, dus ik werd 14e algemeen in het kampioenschap, waar ik best tevreden over ben voor mijn eerste jaar".

Morgan Lesiardo: "In de eerste manche nam ik een goede start in de negende ronde. Ik voelde me een beetje stijf na een valpartij in de kwalificatie, maar vond een goede flow en kwam terug naar de 11e plaats en ik was blij met mijn rijstijl en de CRF250R. Ik heb wat kleine wijzigingen laten aan brengen in de setup voor de tweede manche. Mijn start was OK, maar ik had opnieuw een crash en eindigde de race als 10e, wat me 9e overall opleverde en dit is mijn eerste top tien van het jaar, dus ik ben erg blij en ik denk dat dit een goed resultaat is voor mij en het team.