MX World

09/11/2020 14:02 - geplaatst door Stingray

GASGAS Factory Racing schrijft geschiedenis, genietend van zowel GP-winst als van opvallende rookie-prestaties. Frustrerend was wel dat rijders buitenspel worden gezet door een blessure. Het merk heeft bij zijn debuut het FIM-wereldkampioenschap motorcross 2020 meteen het predikaat ' geslaagd' verdiend.

Meer onder Thor, credits NN.

Isak Gifting eindigde het seizoen in stijl. Hij eindigde als vijfde algemeen in de MX2-klasse op zijn MC 250F tijdens de MXGP van Garda Trentino. En dat  dankzij de 6-3 resultaten van de super-Zweed. Gifting's DIGA Procross-teamgenoot Michael Sandner reed opnieuw een puntenscorende GP en werd 20e algemeen. In de MXGP-klasse genoot Ivo Monticelli van Standing Construct enige tijd van het voorin rijden, nadien goed voor de 13e plaats algemeen.

Isak Gifting voegde zich pas in ronde negen bij het DIGA Procross Factory Juniors-team en werd misschien wel de meest opvallende rijder van het 2020 MX2 Wereldkampioenschap. Sindsdien heeft hij niets anders dan indrukwekkende resultaten afgeleveren en de MXGP van Garda Trentino was niet anders! Een zesde plaats in de eerste manche zette een positieve toon voor de dag, waarbij de MC 250F-rijder in de tweede race naar een indrukwekkende derde plaats reed. Door de vijfde plaats in het algemeen klassement te claimen, steeg de Zweed naar de 12e plaats in het eindklassement ondanks de deelname aan 10 van de 18 ronden.

Isak's teamgenoot Michael Sandner sloot het seizoen ook sterk af en scoorde punten ondanks crashes in beide races. Sinds hij bij het DIGA Procross-team kwam, heeft Sandner blijk gegeven van echte vastberadenheid door in elke manche te strijden om positie, met het beste algemene resultaat van de Oostenrijker, de 12e in ronde 16.

In de MXGP-klasse schoot Ivo Monticelli van Standing Construct als een rakt weg van het hekken claimde de holeshot! Hij leidde twee ronden en liet zien dat hij het tempo heeft om vooraan te lopen in de MXGP-klasse voordat het noodlot toesloeg. Een rots die zijn voorrem beschadigde, dwong de Italiaan om zijn tempo te vertragen en pas als 17e te eindigen. Frustrerend genoeg kon Ivo niet precies dezelfde start maken als in de openingsrace. Vechtend om een ​​positie net buiten de top 10 gedurende de hele manche, claimde hij 12e en 13e algemeen. In een seizoen geteisterd door blessures en ziekte, genoot Monticelli vier holeshots en vijf manches in de top-10 op weg naar de 15e plaats in het eindklassement.

Afwezig in het slot van het FIM Wereldkampioenschap Motorcross 2020 was Glenn Coldenhoff van Standing Construct. Nadat hij een reeks en een GP won tijdens de zomer, was de Nederlander klaar om een ​​top-drie kampioenschap te behalen. Helaas eindigde een zware crash in ronde 13 zijn seizoen voortijdig. Ondanks het missen van zes ronden eindigde hij als achtste in het eindklassement.

GASGAS Factory Racing beleefde een succesvolle eerste termijn in MXGP en behaalde een eerste MXGP-overwinning en lukte meerdere holeshots in beide klassen naast podia en top-vijf resultaten. Nu het FIM Motorcross Wereldkampioenschap 2020 voltooid is, zullen Standing Construct en DIGA Procross teams een welverdiende rust nemen na 16 Grands Prix in de afgelopen 13 weken.

Isak Gifting: “Een mooie afsluiting van het seizoen voor mij. Ik voelde me de hele dag goed op de motor en dat was te zien aan de resultaten. Fysiek voelde ik me sterk, wat goed is zo laat in het seizoen. Een nieuwe podiumplaats in race twee is weer een geweldig resultaat voor mij en het team. Het was fantastisch om bij het team te komen om het seizoen af ​​te sluiten als invaller. Het was een geweldige kans die ik met beide handen heb gegrepen en het was een geweldige ervaring. Het heeft me geholpen om op elk vlak te verbeteren. Mijn fysieke kracht, mijn mentaliteit en vooral mijn rijden. De wetenschap dat ik komend seizoen terug zal keren naar het DIGA Procross-team, betekent dat ik me kan concentreren op mijn training tijdens de winter. Ik ben in goede handen bij het team en ik kan niet wachten tot het volgende seizoen al begint! "

Michael Sandner: “Het was een zware strijd voor mij vandaag, maar ik scoorde nog steeds punten in beide races. Sommige fouten in beide races hebben me wat posities gekost. In de eerste race viel ik in de eerste bocht crash. Toch kon ik nog punten halen. Iets meer dan de helft van het seizoen deel uitmaken van het DIGA Procross-team was een geweldige ervaring. Ik ben erg dankbaar voor de kans en het team is geweldig voor me geweest. Ze zijn zo professioneel en verwelkomden me in het team. Ik ben blij dat ik in bijna elke race punten voor ze heb kunnen scoren. Bedankt jongens."

Ivo Monticelli: “De laatste GP van het jaar begon zo goed voor mij met de holeshot in de eerste race. Ik leidde toen twee ronden, wat leuk was, en het was goed om vooraan met de beste jongens te racen. Helaas, een paar ronden in de race beschadigde een steen mijn voorrem. Het bleek moeilijk om te stoppen voor bochten en ik viel enkele malen. Race twee was oké, maar het was moeilijk om te passeren. 12e was het beste wat ik kon doen. Dit seizoen was erg uitdagend, met een schouderblessure, maagvirus en een verstuikte enkel, maar ik heb altijd mijn best gedaan. Ik had vooraf vier holeshots en één vandaag.  Al met al was het niet het seizoen waar ik naar op zoek was. Ik moet het Standing Construct-team bedanken. Ze hebben de hele tijd achter me gestaan en hebben een geweldige motor voor me gebouwd. We zijn twee jaar samen geweest met veel hoogtepunten, dus ik wens ze het beste voor de toekomst. "