MX World

09/11/2020 14:34 - geplaatst door Stingray

Paturel evenaart beste seizoensresultaat in MXGP finale. In de laatste ronde van het WK motorcross van 2020 zette Benoit Paturel een sterke eerste manche neer waarin hij 8ste werd. Hij had weliswaar pech in de laatste race, maar teamgenoot Dylan Walsh leverde ‘n degelijke prestatie in zijn slotreeks. Walsh eindigde immers als 13de na een 19de plaats in de openingsmanche.

Thor en foto credits Bavo.

De pittoreske Crossodromo Ciclamino in Pietramurata was opnieuw het decor voor een GP motorcross. Ondertussen de derde op rij in Trentino en de 18de van een onuitgegeven en onvoorspelbaar kampioenschap. In de ochtendtraining klokten Paturel en Walsh respectievelijk de 16e en 18e tijd.

Het goede gevoel dat Benoit tijdens de kwalificatiesessie had, werd bevestigd in de openingsrace. Hoewel hij net binnen de top-15 begon, stootte hij al snel door naar de top-10. Halverwege de race nam Paturel de 8ste plaats voor zijn rekening, mét uitzicht op Clément Desalle in zevende stelling. De JM Honda Racing-coureur bleef constant en behaalde zo zijn tweede top-8 na ‘Kegums 1’ in augustus.

De tweede manche verliep allesbehalve zoals gepland voor de voormalige MX of Nations kampioen. Benoît maakte enkele foutjes, kwetste zich al vroeg aan zijn schouder en verliet vervolgens na zes ronden de wedstrijd. Niettegenstaande zijn lange afwezigheid onderstreepte de sympathieke Fransman dit seizoen toch zijn potentieel in de MXGP-klasse. Net voor de heropstart van het WK won hij bovendien nog een internationale wedstrijd in Zwitserland, de Charity Race X.

Dylan Walsh stuurde zijn JM Honda CRF450R naar een goede start in de eerste manche, maar verloor kostbare posities toen hij in de tweede bocht werd opgehouden door een gevallen rijder. Al vroeg in de wedstrijd remonteerde de stijlvolle Kiwi echter tot de 12de plaats in het zog van zijn teamgenoot Paturel. Een valpartij in de vierde ronde degradeerde hem naar P21 maar Dylan zou uiteindelijk als 19de finishen.

De Britse MX2-kampioen slaagde er gelukkig in om het seizoen goed af te sluiten. Walsh herstelde van een matige start in het midden van het pak en had zich na zes ronden een weg gebaand naar de 12de plaats. Hoewel hij in de tweede helft van de wedstrijd één positie verloor aan thuisrijder Alessandro Lupino, scoorde hij op de valreep in z’n derde top-13 in zijn allereerste MXGP seizoen.

Benoit Paturel: "Uiteindelijk ben ik heel tevreden over vandaag. De eerste manche was echt goed om na een start op de 15de plaats terug te keren naar de 8ste plek. Ik heb bewezen dat ik top-10 snelheid heb. Wat na het missen van zoveel tijd op de motor toch een hele opsteker is. De tweede manche was niet ideaal, want ik bezeerde mijn schouder een beetje... Om mijn wintervoorbereiding niet in gevaar te brengen besloot ik om binnen te komen. Dit jaar hebben we niet de resultaten neergezet die we wilden, toch was de snelheid er en ik hoop volgend jaar echt te kunnen bewijzen wat ik in mijn mars heb! Bij deze bedank ik het hele team voor al het werk dat ze voor mij hebben geleverd dit seizoen.”

Dylan Walsh: "Ik heb mijn GP seizoen kunnen afsluiten met een behoorlijke prestatie vandaag. Maar de hele week hier in Trentino was het ‘up and down’. Het was natuurlijk super om meer ervaring te kunnen opdoen, maar helaas waren er wat fouten en ik ging te vaak tegen de grond. Het was moeilijk om halverwege het seizoen in te springen terwijl ik er niet helemaal klaar voor was. Allicht ook moeilijker dan we hadden verwacht. Ik kan de JM Honda Racing-crew niet genoeg bedanken voor hun hulp en voor de geweldige kans die ze me hebben geboden ”