MX World

09/11/2020 15:03 - geplaatst door Stingray

Top tien voor het SR Honda Motoblouz Team. Het Franse rode team is er in geslaagd op alle 18 GP te voltooien in de ingewikkelde seizoen. Met de 10de plaats van Jeremy Van Horebeek posteert het team zich op het hoogste niveau v an de competitie in de MXGP.

Het belangrijkste nieuws is toch dat Jeremy Van Horebeek niet meer bij het team blijft en zijn plaats wordt ingenomen door Nathan Watson, de broer van Ben.

Hoewel hij afwezig was in deze finale, eindigde Jeremy Van Horebeek in de Mondial op de negende plaats, terwijl Valentin Guillod een derde top 10 van het seizoen liet optekenen in Arco di Trento. Het was onder de zachte Italiaanse zon dat deze marathon eindigde. Valentin Guillod, zette een uitstekende tiende tijd in de kwalificatie. Toch zou hij zijn goede plek op de grid niet echt benutten omdat hij in de eerste bocht pas als 20ste rondde. Maar hij zou een van zijn beste races van het seizoen rijden. Valentin kon terugkomen naar de tiende plaats. Als twaalfde bij de start van de tweede heat wachtte hem een ​​uitstekend resultaat, maar al snel viel Valentin hard met zijn hoofd op de grond. Er restte niks dan een terugkere naar de pits.

Josse Sallefranque: "Het is jammer dat Valentin het seizoen niet kon afsluiten met twee geweldige races, zijn nieuwe top 10 in de race weerspiegelt zijn potentieel. Hoewel afwezig (vleeswonde en tweeling op komst), behoudt Jeremy zijn negende plaats in het WK. We hadden twee geweldige seizoenen met Jeremy. Sportief gezien was het geweldig met een achtste plaats vorig jaar en een negende dit seizoen, om nog maar te zwijgen van de Elite-titel en het podium in Le Touquet. We namen een financieel risico door een voormalige fabriekspiloot te contracteren. Er waren dagen dat we keihard moesten werken om aan zijn verwachtingen te voldoen. Financieel gezien heeft Jeremy een behoorlijk hoge rating. Voor ons niet gemakkelijk gezien de situatie om voor een derde seizoen verder mee in zee te gaan. Het blijft bij twee seizoenen  vol goede herinneringen. In 2021 zullen we nog meer investeren in de CCS-competitie met Nathan Watson, Lars Van Berkel en Richard Fura. Onze betrokkenheid bij MXGP zetten we voort met Nathan en een tweede rijder. Die zijn identiteit zal over een paar weken zal worden onthuld. "