MX World

09/11/2020 15:13 - geplaatst door Stingray

Uitstekend einde van het seizoen voor Renaux en Team SM Action Yamaha bij Pietramurata. Bij de GP van Garda Trentino sprong de Fransen naar de 3e plaats van het podium en veroverden de bronzen medaille van het MX2 kampioenschap. Het seizoen 2020 van het FIM Wereldkampioenschap Motorcross eindigde met de 18e ronde in Pietramurata. Het was zeker een onzeker, moeilijk en bijzonder seizoen, met veel GP's op hetzelfde circuit, soms zelfs in een midweekversie.

Credits Davide Messora, thor voor het vervolg.

Voor Team SM Action Yamaha was het echter een seizoen om te worden ingelijst vanwege het grote aantal podia dat niet alleen werd veroverd door de Noor Hakon Fredriksen in het EMX250-kampioenschap, maar ook voor die van de Fransman Maxime Renaux # 959 in de MX2.

De GP van Garda Trentino, op het circuit van Pietramurata, begon goed voor Maxime, want hij eindigde als 4e in de vrije training en 5e in de getimede training. Maxime zette de maximale inspanning en vastberadenheid in om het seizoen op de beste manier af te sluiten. In reeks 1 nam de Fransman een uitstekende start en na bocht 1 behaalde hij de 2e plaats. Hij reed perfect en vermeed fouten, en hij behield met gezag de belangrijke plaatsing tot de geblokte vlag, weerstand biedend tegen de aanvallen van zijn achtervolgers. In reeks 2 was Maxime opnieuw snel bij start, en sneed hij door het veld en behaalde de 3e plaats. Tijdens de volgende ronden moest hij twee plaatsen inleveren, maar werd toch vierde na de val van Jago Geerts. Dankzij de goede resultaten die hij behaalde, sloot Renaux het seizoen af ​​met een ​​opmerkelijk podium, want hij stond op de 3e plaats in het algemeen klassement, maar het belangrijkste was dat hij de bronzen medaille veroverde omdat hij ook 3e eindigde in het algemeen klassement.

Na de bronzen medaille van Hakon Fredriksen in het EMX250 kampioenschap, werd de buit van Team SM Action Yamaha weer gevuld met hetzelfde resultaat van Renaux in het MX2 kampioenschap. Het team zal nu een korte pauze nemen om van het succes te genieten en uit te rusten. Daarna zal de aandacht meteen worden verlegd naar het seizoen 2021, waarvan wordt gehoopt dat het net zo winstgevend is als het seizoen dat net is afgelopen.

Maxime Renaux # 959: “Het was vandaag een prachtige dag. In reeks 1 was ik geconcentreerd om ​​goed te starten. In feite behaalde ik meteen de 2e positie,  zelfs tot aan de finish ondanks de druk die mijn achtervolgers op me uitoefenden. In reeks 2 begon ik wat meer achterin en was ik gefocust om fouten te vermijden, omdat mijn belangrijkste tegenstander in het Algemeen Klassement voor mij lag en ik me geen fout kon veroorloven. Dus eindigde ik als 4e. Aan het einde van de dag werd ik 3e overall en behaalde ik het podium in de GP en in het eindklassement van het kampioenschap. Naar mijn mening is het een uitstekend resultaat. Ik wil Team SM Action Yamaha MC Migliori bedanken voor hun geloof in mij en voor het hele werk dat ze hebben gedaan, mijn monteurs Federica Sezzi en Luca Puviani die geweldig werk hebben geleverd door mijn motor elke keer perfect te maken, en mijn motormonteur Daniele Pozzi die me altijd de beste motoren heeft gegeven. Met dit resultaat hoop ik dat ik alle steun heb terugbetaald die ze mij het hele seizoen hebben gegeven! ”