MX World

09/11/2020 18:53 - geplaatst door Stingray

Goed nieuws voor Jago Geerts. De Monster Energy Yamaha Factory MX2 rijder heeft geen operatie nodig voor de schouderblessure (barstjes in de schouderkop) die hij zondag in Pietramurata opliep. 

Klik op Thor voor meer hierover...

Geerts ging in Pietramurata in de laatste reeks van het seizoen tegen de grond en kwam daarbij verkeerd op zijn schouder neer. Aanvankelijk spraken de dokters - na een eerste onderzoek in Pietramurata - van een breuk in de linker schouderkop, het bovenste gedeelte van de bovenarm. Extra onderzoek bij specialist Tom Claes in het ziekenhuis van Herentals wees uit dat Geerts geen breuk, maar wel enkele barstjes in die schouderkop heeft opgelopen.
Geerts - vice-wereldkampioen MX2 in 2020 - moet nu vier weken strikte rust in acht nemen zodat de blessure op een natuurlijk manier kan genezen. Na die rustperiode moet Jago opnieuw op controle bij dokter Claes. Als die dan groen licht geeft, mag de Balenaar beginnen met een intensief revalidatieprogramma bij zijn kinesist om het gewricht, spieren en pezen weer los te maken. Om de verloren spiermassa weer bij te kweken, zal Jago nog enkele weken extra nodig hebben.

Credits Photograpic Art.