MX World

10/11/2020 10:23 - geplaatst door Stingray

Het eerste volledige Grand Prix seizoen heeft Roan van de Moosdijk een zevende plaats opgeleverd in de eindstand. De 20-jarige crosser wist tijdens de achttiende en laatste wedstrijd van het seizoen alleen de eerste manche te scoren. De tweede manche kon hij helaas niet aan de start verschijnen door een pijnlijke duim. Op het circuit van Arco di Trento wint Ben Watson de laatste Grand Prix, Tom Vialle was zal zeker van de wereldtitel.

Fotos van Bavo, vervolg onder Thor.

1e Manche
Voor de negende keer dit seizoen start er een F&H Kawasaki vanaf de pole-position. Roan trainde dit seizoen voor de zesde keer het snelste maar deze positie wist hij helaas niet optimaal te benutten tijdens de manche. Van buiten de top tien moet Roan zich naar voren zien te werken en dat lukt hem behoorlijk goed. In de tweede ronden weet de Leatt-geklede crosser zich op te werken naar de negende plaats. Het verschil met zijn voorgangers is minimaal maar aanvallen zit er helaas niet in. Afgelopen woensdag bezeerde de voormalig EMX250 kampioen zijn duim en dit speelde hem tijdens de manche steeds meer parten. Ondanks dat probleem weet Roan knap als negende over de finish te komen.

2e Manche
In de pauze wordt besloten in goed overleg dat Roan de tweede manche niet meer van start zal gaan. De pijnlijke duim speelt te veel parten en er is niets te winnen door de Kawasaki-rijder. De zevende plaats in de WK eindstand is immers al binnen!

Volgende wedstrijd:
Het seizoen zit erop en het was er een om nooit te vergeten! Dat geldt natuurlijk voor de perikelen door het coronavirus maar natuurlijk ook door de prestaties! Roan wordt zevende in zijn eerste volledige GP-seizoen; daarbij staat hij vijf keer op het GP-podium en wint hij een GP-manche in Lommel! Mathys Boisrame staat twee keer op het podium en pakt twee keer de pole. Mikkel Haarup begint het seizoen met de pole in Engeland en de Deen stond daar ook op het podium.