MX World

23/11/2020 18:45 - geplaatst door Stingray

Red Bull KTM Factory Racing zal drie rijders opstellen in de MX2-categorie van het FIM Wereldkampioenschap Motocross 2021. Dat is duidelijk na het binnen halen van de hoog aangeschreven Italiaan Mattia Guadagnini.

Meer onder Thor.

Guadagnini werd vice-kampioen in de EMX250. In 2020 behaalde hij negen reekszege's in zijn eerste seizoen op een 250cc-viertaktmachine. Hij voegt de zilveren medaille toe aan het goud dat hij in 2019 won als FIM World en EMX125 # 1 voor wat zijn eerste grote stap op het internationale toneel was.

Guadagnini komt terecht zal in Claudio De Carli's Red Bull KTM Factory Racing. Hij zal mede het trainingsprogramma rond Tony Cairoli en Jorge Prado volgen in hun Romeinse basis. De Grand Prix-rookie mag de MX2-wereldkampioen Tom Vialle en Rene Hofer tot zijn teamgenoten rekenen volgend jaar.

Red Bull KTM blijft Cairoli, Jeffrey Herlings en Prado inzetten op de KTM 450 SX-F's in de MXGP-divisie.

Mattia Guadagnini: “Voor mij is dit een droom die uitkomt om lid te worden van de KTM-familie. Vooral bij het De Carli-team. Ik groeide op met kijken  naar Tony's races. Ik zei altijd: ‘Op een dag wil ik er ook zijn en vechten in het wereldkampioenschap’. Die dag is gekomen en ik ben zo blij. Ik vind het leuk hoe ze werken als een groot gezin en veel tijd samen doorbrengen. Het zal ook geweldig zijn om Tony en Jorge als directe teamgenoten te hebben. Ik kan veel leren en ik denk dat ik alles heb wat ik nodig heb om aan mijn doelen voor de toekomst te werken! "

Claudio De Carli: “Mattia is een van de meest interessante jonge rijders in de internationale motorcross, hij heeft al belangrijke mijlpalen bereikt en hij moet zijn groei voortzetten om te vechten met de beste rijders van het wereldkampioenschap. We zijn blij hem in ons team te hebben en, zoals altijd, zullen we proberen hem het beste te geven vanuit technisch en trainingsoogpunt. Hij geeft me de indruk van een jongen met solide principes en een grote motivatie en ik wil dat hij dit eerste jaar met ons het hoofd biedt door met zijn teamgenoten te werken, zonder druk en met het doel om in elk aspect te verbeteren in zijn eerste volledige seizoen van MX2. "