MX World

26/11/2020 20:36 - geplaatst door Stingray

We wisten het, maar ons motto - pas publiceren als het bevestigd is - trouw blijvend maken we pas nu bekend dat we Brent Van doninck volgend jaar in de MXGP gaan zien op een Yamaha van Gebben Van Venrooy Racing.
En dat is héél goed nieuws voor wat BrEnt op het einde van het seizoen liet zien8
Meer onder Thor.



Nadat Gebben van Venrooy Yamaha Racing onlangs bekend maakte dat Calvin Vlaanderen een jaar heeft bijgetekend, kunnen ze nu met trots mede delen dat ze ook Brent van Doninck hebben gecontracteerd voor seizoen 2021. Beide rijders zullen uit gaan komen in het wereldkampioenschap MXGP. De Belg heeft veel ervaring met het rijden van het wereldkampioenschap nadat hij jarenlang in de MX2 klasse heeft gereden voor o.a. Kemea Factory Yamaha, Diga Procross Husqvarna en Assomotor Honda.
 
Seizoen 2020 was het eerste jaar dat van Doninck in de MX1 klasse reed en deed dit hoofdzakelijk in Engeland. Op het moment dat Vlaanderen in de slotfase van het seizoen geblesseerd raakte en niet in staat was om de laatste drie Grand Prix’s te rijden, viel van Doninck voor hem in.
 
Ondanks dat hij geen tijd had om zich voor te bereiden, liet van Doninck in Arco di Trento een zeer sterke indruk achter en werd dertiende, negende en tiende in de wedstrijden. Hiermee liet hij zijn potentieel zien en met een hele winter om zich voor te bereiden voor de boeg, kan hij op zijn Gebben van Venrooy Racing Yamaha weleens een rijder zijn waar flink rekening mee gehouden moet worden.
 
Commentaar Brent van Doninck: ‘’Uiteraard ben ik heel enthousiast over deze overeenkomst. Gebben van Venrooy heeft mij in de laatste drie Grand Prix wedstrijden in Italie de kans gegeven en we waren allemaal heel tevreden over mijn resultaten. Ik weet al dat de motor het heel goed doet en ik denk dat het alleen nog maar beter wordt, wanneer we gaan testen. Ik kan niet wachten om met het team te gaan werken.’’
 
Commentaar Klaas Hattem (teammanager): ‘’Het Gebben van Venrooy Yamaha team is er trots op dat ze een overeenkomst hebben gesloten met Brent van Doninck voor seizoen 2021. Als Yamaha Supported team kijken we altijd naar jonge rijders met potentieel en de juiste instelling. Brent heeft dit in de laatste drie Grand Prix’s laten zien en we kijken dan ook al met vertrouwen uit naar seizoen 2021.’’