MX World

05/12/2020 11:19 - geplaatst door Stingray

Yamaha Motor Europe en het MJC Yamaha Official EMX125-team zijn verheugd om een ​​line-up met drie rijders voor het EMX125-kampioenschap 2021 te bevestigen. Het team heeft het Nederlandse talent Ivano Van Erp behouden en verwelkomt twee nieuwe rijders: de Let Karlis Reisulis en de Italiaan Ferruccio Zanchi.

Meer onder Thor.

Foto Ivano van Erp archief.

Als Junior WK Motocross 65cc 2017 is Van Erp al een erkende naam in de Europese motorcross. De 15-jarige Nederlander kwam in 2020 bij het MJC Yamaha Official EMX125-team en voltooide een positief eerste semester in de EMX125-klasse aan boord van een GYTR-uitgeruste YZ125 met drie top-10 race-finishes tijdens de laatste fasen van het kampioenschap.

Reisulis maakte zijn EMX125-debuut in 2020 in de vijfde ronde van de negen-rondenreeks in Mantova, Italië. Indrukwekkend genoeg eindigde de 15-jarige als zevende in beide races voor de zevende plaats algemeen en vestigde hij zich al snel als een van de best presterende rookies. Met in totaal vier top-10 finishes tijdens de vijf ronden die hij dit jaar bijwoonde, heeft Reisulis bewezen dat hij een enorm potentieel heeft voor de toekomst.

Als aanvulling op de line-up voor 2021 wordt Zanchi Yamaha's jongste officiële motorcrosser terwijl hij de stap maakt van de 85cc-klasse naar de 125cc-categorie. De 14-jarige zal van Erp en Reisulis vergezellen op de EMX125 Championship-poort, waar alle drie de rijders het hele seizoen 2021 zullen racen met GYTR-uitgeruste YZ125's.

Loic Le Foll, MJC Yamaha officiële EMX125 teameigenaar: "Ik ben erg blij om ons team voor 2021 aan te kondigen. We hebben al een jaar met Ivano doorgebracht en hij is een opwindende renner voor de toekomst. Dit jaar was een leerjaar. Hij toonde een goede snelheid aan het einde van het jaar, wat is positief aangezien hij ernaar uitziet om volgend jaar hoger in het klassement te komen. Wat betreft onze twee nieuwe kinderen, ik ben erg blij Karlis en Feruccio te rekruteren, omdat ze vorig jaar al onze aandacht hadden getrokken op het Junior Motocross Wereldkampioenschap in Arco Di Trento, binnen de 85cc-klasse. Deze jongens zijn erg jong, erg getalenteerd en erg hardwerkend. 2021 wordt het eerste jaar op een 125cc voor Ferruccio en het tweede seizoen op een 125cc voor Karlis, die zal streven naar een groot resultaat. We gaan organiseren veel trainingen samen, want ik weet zeker dat onze drie ruiters elkaar zullen upgraden. "

Thorsten Lentink, Yamaha Motor Europe MX Racing-coördinator: “Bij Yamaha Motor Europe is ons doel voor het seizoen 2021 het versterken van het MJC Yamaha Official EMX125-team en de aanwezigheid van de GYTR-uitgeruste YZ125 in het EMX125-kampioenschap. De EMX125-klasse vormt de onderste trede van de Yamaha Racing-piramide naast de YZ bLU cRU FIM Europe Cup en is een van de eerste stappen om een ​​fulltime professionele racer te worden. Ik ben ervan overtuigd dat we goede vooruitgang kunnen boeken in de serie met onze 2021 MJC Yamaha Official EMX125 rijderselectie. Het is spannend om Ivano van Erp nog een jaar vast te houden. Dit jaar deed hij mee aan het EMX125-kampioenschap als een rookie en heeft al enige positieve vooruitgang laten zien. Karlis Reisulis reed dit jaar een paar EMX125-races en had een geweldige snelheid voor een rijder die nieuw was in de klasse. Hij voelde zich meteen zelfverzekerd na zijn test op de Yamaha YZ125, en we denken dat zowel Ivano als Karlis in 2021 zullen strijden om goede kampioenschappunten. Wat Ferruccio betreft, hij is pas 14 jaar oud en staat sinds de 2019 op onze radar. Junior Motocross Wereldkampioenschap. Op zo'n jonge leeftijd heeft hij de tijd om zich aan te passen aan de YZ125. Consistentie zal zijn belangrijkste prioriteit zijn in 2021. "