MX World

09/12/2020 14:14 - geplaatst door Stingray

Hoewel het verhaal eigenlijk best stil werd gehouden zijn de insiders best op de hoogte van het ongeval van Staf Mertens. En van het feit dat Jordi Van Mieghem zijn beste vriend was. Wel, in plaat van te zitten kniezen, hebben de twee de handen in mekaar geslagen en begonnen met een kledinglijn. Over het hoe en waarom zetten we onder Thor een artikel dat we over namen uit de Gazet Van Antwerpen......

Mooi toch?


Achter het nieuwe hippe kledingmerk Miljonair Clothes schuilt het piepjonge duo Jordi Van Mieghem (23) en Staf Mertens (17). Het toont zo dat je ook diepe dalen kunt overwinnen, zoals een verlamming na een ongeval.

Jordi Van Mieghem uit Oud-Turnhout en Staf Mertens uit Mol leerden elkaar kennen door hun gedeelde passie voor motorcross en werden vrienden voor het leven. Beide jongemannen bedwongen de voorbije jaren met hun brullende machines menig crosscircuit, met uiteenlopende resultaten. Jordi haalde in oktober nog de selectie voor de EK- en WK-wedstrijden in Lommel, maar dat werd een verhaal waarin kleine successen afwisselden met technische pech en valpartijtjes.

Voor Staf sloeg deze herfst het noodlot echt zwaar toe tijdens een trainingsrit in het Nederlandse Oss. “Ik ben toen zwaar ten val gekomen en heb daarbij twee wervels gebroken. Sinds twee maanden ben ik verlamd tot aan mijn borst en is het voor mij ­definitief gedaan met motorcross. Tja, op mijn jonge leeftijd is dat inderdaad een zwaar verdict, maar het is wat het is”, zegt de jongeman in zijn rolstoel bloednuchter.

Met die wetenschap krijgt de introductietekst op hun website van Miljonair Clothes plots een heel andere lading: 'Door de jaren hebben we in de motorcross het grootste plezier ervaren en ook de diepste dalen gevoeld. Maar we zijn altijd blijven geloven in onszelf. Geef nooit op, wat de omstandigheden ook mogen zijn. We zijn jong en gepassioneerd. Door onze kleding willen we jongeren inspireren om op dezelfde manier te denken.'

“Eigenlijk waren we al veel langer op het idee gekomen om zelf kleding te bedrukken met eigen ontwerpen. We zijn echt heel kleinschalig begonnen, gewoon met prints op T-shirts voor ons tweetjes. Maar toen ook vrienden ernaar begonnen te vragen, hebben we in kleine oplages shirts en truien laten maken. Dat begon meer succes te krijgen, ook bij mensen buiten onze vriendenkring. Dat maakte het allemaal ingewikkelder. Zo besloten we om er een echte lijn van te maken en een webshop te openen. De naam Miljonair verwijst precies naar ons achtergrondverhaal. Onze slogan is dat je geen miljoenen moet hebben om miljonair te zijn, je kunt ook ondanks tegenslagen nog gelukkig zijn.”

Miljonair Clothes bestaat in feite uit geselecteerde en aangekochte kledij zoals shirts, hoodies en jassen die het duo met het gevleugelde logo of eigen ontwerpen laat bedrukken. “Onze eerste reeks draagt naast het logo ook de tekening van het doodshoofd met kroon en de dollartekens. Dat heeft een vriend voor ons gemaakt op basis van onze schetsen. We mikken er natuurlijk in de eerste plaats op jongeren mee, maar we merken de laatste tijd ook heel veel vraag naar kindermaten”, zegt het duo.

Nu bestaat de collectie vooral uit mannenkledij en wat uniseks-stukken, maar er moet ook een vrouwenlijn bij komen. De jonge ondernemers werken intussen ook aan nieuwe ontwerpen. “Daar willen we begin volgend jaar een nieuwe reeks van te maken. Hopelijk kan dit dan een eigen leven leiden.”

www.miljonairclothes.com