MX World

09/12/2020 12:41 - geplaatst door Marcel Dirks

Het Hostettler Yamaha Racing Team is een nieuw team dat meteen binnenkomt in het FIM motocross wereldkampioenschap. Het team krijgt de ondersteuning van enkele krachtige sponsors en komt in actie in het Zwitsers alsook in het WK-gebeuren. Hostettler is een grote importeur alsook eigenaar van IXS in Zwitserland, het team kan ook nog rekenen op het Zwitsers uurwerkenmerk Tissot. Met de Nederlander Jef Janssen als teameigenaar heeft het team al heel wat know-how in huis.
Lees verder bij Thor wie voor het team zal rijden...

  

Het Zwitserse Team zal in actie komen met vier rijders, drie ervan zijn Zwitsers waarvan er 2 uit zullen komen in de MXGP-klasse en 2 ervan in de MX2. 

MXGP

Arnaud Tonus, geen onbekende bij Yamaha is toch wel het uithangbord van het team. De Zwitser heeft al heel wat Gp-overwinningen en podiumplaatsen op zijn palmares staan en ook in de US behaalde hij enkele behoorlijke resultaten.
Valentin Guillod richt zijn pijlen vooral op het Zwitsers kampioenschap welk hoog aangeschreven staat bij de sponsors maar Valentin zal ook in de MXGP-klasse van het WK verschijnen.

MX2
Petr Polak is de "vreemdeling" binnen het team, de Tsjech heeft er twee seizoenen Grand Prix' opzitten en wil zich vooral verder ontwikkelen. 
De jonge Joel Elsener komt in actie in het Eurpees Kampioenschap EMX 250. 

Jef Janssen: "We hebben veel werk voor de boeg maar we kijken er naar uit om eraan te beginnen. We hebben een uitstekend en erg gemotiveerde crew. Met de Hostettler Group en Yamaha hebben we de steun van twee van de meest krahtige partners waar je alleen maar op kunt hopen.  We zullen binnenkort beginnen met de trainingen en ik zal er alles aan doen om het team zo optimaal als mogelijk te kunnen voorbereiden voor het nieuwe seizoen."

Arnaud Tonus: "Ik ben echt gemotiveerd en blij dat ik bij Yamaha kon blijven. Ik zit nu al enkele jaren op die motor en het is mooi om verder te kunnen werken met hen. De steun van Hostettler is nodig en ik ben er heel dankbaar voor. Het is natuurlijk een uitdaging voor een nieuw team om alles voor mekaar te krijgen maar we hebben een hele goede groep mensen wat ervoor zorgt dat het team uitstekend presteert. We hebben nog wat tijd voor het seizoen van start gaat, ik hoop op een goede voorbereiding en een mooi seizoen."