MX World

19/12/2020 12:22 - geplaatst door Stingray

Zopas werd bekend gemaakt dat MCLB, VJMO en VMCF gingen samenwerken. Eerder was dat al het geval met Motorsport Vlaanderen (ex VMBB), MC Lille en VLM. 

Maar hoe zit het nu in mekaar? We proberen het te duiden - zonder enige voorkeur - onder Thor.Eerst en vooral  houdt de UMC op te bestaan. Daarin zaten VLM, VMCF, MC Lille en AMC Genk. De werking is stopgezet, de website afgesloten.

Er zijn in Vlaanderen twee erkende federaties.

Dat zijn Motorsport Vlaanderen die erkend én gesubsidieerd is.

Daarnaast is er FAM Vlaanderen, die enkel erkend is.

Even terzijde: FAM Vlaanderen is niet te vergelijken met de FAM van enkele jaren geleden. In het Belgisch staatsblad lezen we dat FAM Vlaanderen bestuurd wordt door leden van VJMO en MCLB. De heren Edgar Van Den Berghe en Guido Verboven zetelen sinds 29-01-2020 niet meer in het bestuur. Waarom vermelden we dit? Omdat veel mensen die bij de motorcross betrokken zijn deze twee toch associëren met de FAM.

VLM en MC Lille hebben zich als club aangesloten bij Motorsport Vlaanderen. Dat hebben we al eerder gepubliceerd. De invloed van deze samenwerking is al duidelijk zichtbaar in de motorcrosskalender van VLM en Motorsport Vlaanderen. Volgens onze informatie wordt momenteel keihard gewerkt om de diverse zaken op mekaar af te stemmen zoals de klasse indeling, tijdwaarneming, reglementen, sportcommissie enz..  Dat zijn allemaal zaken die in orden moeten zijn want ze gaan in vanaf de eerste wedstrijd.

FAM Vlaanderen is een samenwerkingsverband met MCLB, VJMO en sinds gisteren dus ook met VMCF. Maar ze blijven wel hun eigen identiteit behouden. Beide federaties hebben hun kalender nog niet gepubliceerd.

Het is koffiedik kijken over hoe de situatie zich zal ontwikkelen. Een zaak is duidelijk: in plaats van drie  zijn er nu nog slechts twee federaties in Vlaanderen.