MX World

22/12/2020 10:54 - geplaatst door Stingray

We plaatsen deze aankondiging ieder jaar, maar we hebben de indruk dat  het Yamaha motorcrossvolk niet echt warm loopt voor de Yamaha bLU cRU competitie.

En dat terwijl de condities best aangenaam zijn. Lees er toch maar eens alles over onder Thor.

De inschrijving is nu open voor de 2021 YZ125, YZ85 en YZ65 bLU cRU FIM Europe Cup-series, waarin deelnemers strijden om een ​​plaats op de Yamaha bLU cRU Superfinale, die opnieuw naast de Monster Energy Motocross of Nations wordt verreden. 120 jonge YZ-rijders die deelnemen aan de 2021 YZ bLU cRU FIM Europe Cup-serie zullen door Yamaha worden uitgenodigd om hun dromen te vervullen om samen met de grootste motorcrosssterren te racen tijdens het meest prestigieuze evenement van het seizoen.

Naast deze once-in-a-lifetime ervaring zal in 2022 één rijder in elk van de YZ cup-klassen waardevolle ondersteuning krijgen van Yamaha Motor Europe.

Sinds 2015 is de YZ125 bLU cRU FIM Europe Cup de beste kans voor jonge motorcrossers om hun weg te vinden in de wereld van het professionele racen, een kans die in 2019 met succes werd uitgebreid tot YZ85- en YZ65-rijders.

Het programma staat open voor rijders die ofwel een YZ125, YZ85 of YZ65 rijden in een van de goedgekeurde nationale kampioenschappen. Gedurende het seizoen zullen rijders bLU cRU-punten verzamelen, en de beste 40 in elke klasse zullen worden uitgenodigd om te racen in de bLU cRU FIM Europe Cup SuperFinale die naar verwachting zal plaatsvinden op de prestigieuze Monster Energy FIM Motocross of Nations in Imola, Italië.

Afhankelijk van de situatie rond de Coronavirus-pandemie, zullen de drie beste rijders van elke klasse die deelnemen aan de SuperFinale worden vergezeld door twee wild card rijders uit elke klasse tijdens de bLU cRU Masterclass, die aan het einde van het seizoen plaatsvindt.

De bLU cRU Masterclass is een evenement dat speciaal is ontworpen om jonge offroad rijders een voorproefje te geven van wat de racewereld hen te bieden heeft. Het is tevens een plek om deskundig onderwijs en advies te krijgen van de bLU cRU van Yamaha Racing ambassadeurs. Aan het einde van de Masterclass, die drie dagen duurt, wordt één YZ125-rijder gekozen om lid te worden van Yamaha's officiële EMX125-team, waar hij of zij zal deelnemen aan het EMX125-kampioenschap in 2022, en de 65 en 85 rijders zullen technische ondersteuning winnen door GYTR voor het volgende seizoen.

In het geval dat de Masterclass niet door kan gaan vanwege de pandemie, worden winnaars geselecteerd op basis van hun prestaties tijdens hun nationaal kampioenschap.

Voor rijders die hun uiterste best willen doen om hun rijgedrag naar een hoger niveau te tillen, is dit het moment om mee te doen. Volg de instructies op de volgende link en meld u zo snel mogelijk aan. Inschrijvingen sluiten 28 februari 2021.