MX World

22/12/2020 11:03 - geplaatst door Stingray

Zodra de kalenders van het Frans en het Wereldkampioenschap zijn vrijgegeven, heeft de club van Lacapelle Marival (Frankrijk) de datum van hun Masters of Motocross op zondag 21 maart vastgelegd.

Alle info onder Thor.

Sinds een paar jaar is het in Lacapelle Marival dat het internationale motorcrossseizoen begint in Frankrijk, volgens een lange traditie na Beaucaire en Valence. Ondanks het verlies van hun jarenlange president enkele weken geleden, hebben de clubleden van Lacapelle Marival besloten om de Masters of Motocross te blijven organiseren en hebben ze de datum van het evenement in 2021 vastgesteld op 21 maart.

"Zoals alle organisatoren weten we niet wat de sanitaire situatie over vier maanden zal zijn, maar we moesten een datum afspreken en aan het werk gaan. Het was belangrijk om een ​​datum bekend te maken aan de teams en ook aan de organisatoren in heel Europa ”, zegt vicepresident Vincent Ayroles, die dit weekend bevestiging kreeg van de Franse kalenders. "Eindelijk en zoals we elk jaar doen, is onze date slechts twee weken voor de eerste Grand Prix die begin april in Oman zal plaatsvinden. We wilden niet botsen met een andere club die op 14 maart de openingsronde van de Franse Elite organiseert, en we weten dat teams er niet van houden om slechts een week voor de eerste GP te racen, dus 21 maart was de beste datum voor ons ”, vervolgt Vincent die al contact heeft met renners en teammanagers.

Een mini Grand Prix

Het is onmogelijk om nu reeds een complete deelenemerslijst te hebben, vier maanden voorafgaand aan het evenement in onzekere tijden. Winnaar in Lacapelle in februari Tom Vialle is de nieuwe MX2-kampioen, terwijl Tim Gajser zijn MXGP-titel hernieuwde. Tim reed nooit in Lacapelle en de club zou hem zeker graag zien racen.

“Elk jaar hebben we goede feedback van teams en rijders na de race, en dus hebben we een goede relatie met de meesten van hen. Dat is echt belangrijk, en we werken elk jaar aan het verbeteren van de faciliteiten, zowel naar circuit, paddock en toeschouwers zone. Omdat we willen dat iedereen geniet van zijn verblijf in Lacapelle. We hebben al veel wereldkampioenen ontmoet en we hopen er in de toekomst nog meer te verwelkomen ”, besluit Vincent. Lacapelle zal het enige evenement zijn met top GP-rijders zo vroeg in het seizoen en fans zullen het zeker niet willen missen!