MX World

03/02/2021 16:53 - geplaatst door Stingray

Met een opwindende line-up met drie rijders in 2021, is het Monster Energy Yamaha Factory MX2-team op jacht naar de glorie van het FIM Motocross Wereldkampioenschap. Doel: de gouden plaat van het MX2-kampioenschap veroveren en tegelijkertijd voor Yamaha de constructeurstitel veroveren. 

Het Monster Energy Yamaha Factory MX2-team bestaat uit gerenommeerde race- en Grand Prix-winnaars, Jago Geerts en Maxime Renaux, versterkt met de Thibault Benistant, de EMX250-kampioen van vorig jaar. 

Lees verder onder Thor.

Geerts, die zijn vierde opeenvolgende jaar in de MX2 ingaat met het door Hans Corvers geleide Yamaha-team, won hetzelfde aantal races als de uiteindelijke wereldkampioen in 2020. In totaal 14, waarmee hij bewijst dat hij de snelheid heeft om te strijden voor de kroon. Naast zijn 14 raceoverwinningen vierde de 20-jarige Belg zes Grand Prix-overwinningen en 12 stuks podiumplaatsen op weg naar zijn tweede kampioensmedaille - hij eindigde als derde in 2019 en tweede in 2020.

Renaux behaalde de bronzen medaille en was de winnaar van de MXGP Jan de Groot Young Rider of the Year-prijs. Hij won één race op weg naar een eerste Grand Prix-overwinning en klom maar liefst vijf keer op het podium. De 20-jarige Fransman is al bekend met zijn nieuwe team, toen hij in 2015 voor het KEMEA team de FIM Junior Motocross 125cc-wereldtitel vierden. Na het bereiken van zijn oorspronkelijke doel om een ​​seizoen in de MX2 op het podium te eindigen, heeft Renaux deze winter een stapje extra gezet in termen van zijn fysieke voorbereiding. Hij is vastbesloten om zijn ultieme doel te bereiken: wereldkampioen MX2 worden.

Na een succesvolle start van zijn MX2-carrière, nadat hij het EMX250-kampioenschap had gedomineerd met acht raceoverwinningen en zes GP-zeges maakte Benistant zijn Grand Prix-debuut aan het einde van het seizoen 2020. De 18-jarige maakte meteen indruk met twee top-drie race-finishes en een top-vijf overall finish tijdens de drie ronden die hij reed in België en Italië. De jonge Fransman heeft zich het afgelopen decennium ontwikkeld binnen Yamaha en verdiende zo zijn plaats binnen het Monster Energy Yamaha Factory MX2-team. Hij staat te popelen om als een van de sterkste rookies van 2021 deel te nemen aan de MX2-serie.

Nu de races voor het seizoen snel naderen, is het Monster Energy Yamaha Factory MX2-team verheugd om zijn 2021-look te onthullen. De felle nieuwe en vernieuwde set-up van de teams bevestigt een uitbreiding van het partnerschap met twee van de meest succesvolle kleding- en beschermingsmerken in de motorcross, Troy Lee Designs en Alpinestars.

Het Monster Energy Yamaha Factory MX2-team staat gepland voor de eerste keer in 2021 tijdens het Internationali d'Italia Motocross Championship, dat naar verwachting op 28 februari zal plaatsvinden in Riola Sardo, Sardinië.

Jago Geerts

“Het laagseizoen verloopt erg goed. We doen het nog steeds vrij rustig omdat we nog twee maanden verwijderd zijn van de start van het kampioenschap, maar ik rijd drie keer per week. Ik heb veel geleerd in 2020. Ik heb geleerd dat het seizoen lang is en dat je consistent moet zijn gedurende het hele seizoen. Ik heb ook geleerd dat alles 100% met de motor en met mezelf moet zijn. Anders is het te gemakkelijk om fouten te maken. Ik heb aan deze dingen gewerkt en ik heb het gevoel dat ik klaar ben om voor de titel te vechten. Ik had de snelheid al in 2020, ik moet gewoon een beetje slimmer en een beetje consistenter zijn en als ik dat kan, maak ik een goede kans op de titel. ”

Maxime Renaux

“Mijn wintervoorbereiding verloopt tot nu toe goed. We hebben veel fysieke training gedaan, niet zozeer gereden, maar we zijn nu in Sardinië en we beginnen meer op de fiets te rijden. We hebben goede omstandigheden op Sardinië, goed weer en goede tracks, ook het team werkt met mij en de motor samen, dus alles gaat goed. Ik voel me erg goed bij het team. Ik voel me zeker klaar voor het seizoen 2021. Ik heb nog een aantal dingen om aan te werken, en meer tijd aan de nieuwe fiets te besteden. Ik heb in 2020 mijn doel bereikt door op het podium te staan ​​met een derde plaats overall. Dus mijn doel voor 2021 is om het beter te doen dan dat. We willen de titel,  iedereen werkt daarvoor. Dat is het belangrijkste doel. Er is geen druk . Het is gewoon iets dat ik wil bereiken. Het is mijn droom. Ik zal er alles voor doen. "

Thibault Benistant

“Mijn wintervoorbereiding verloopt erg goed, en daar ben ik echt trots op. Ik geniet van elk moment op mijn Yamaha Factory-motor, de YZ250FM. Ik geniet van de tijd met mijn trainer en met alle leden van het team. Ik kan niet wachten op het seizoen 2021. Het is mijn eerste jaar in MX2, ik wil gewoon zoveel mogelijk leren. Er staat geen druk op mij, dus ik denk dat ik mensen kan verrassen met wat ik kan. "