MX World

04/02/2021 10:13 - geplaatst door Stingray

Gisteren kregen de 'jonkies' de eer om als eerste te worden voorgesteld. Vandaag zijn het de leeuwen uit de MXGP die we kort voorhet voetlicht brengen. Yamaha barst van de ambitie......

Het Monster Energy Yamaha Factory MXGP-team is verheugd om officieel zijn team te onthullen in de aanloop naar het 2021 MXGP-seizoen. Het team bestaande uit Jeremy Seewer en Glenn Coldenhoff, aangevuld met de jonge rookie Ben Watson. Ze zetten de samenwerking met het wereldberoemde kleding- en beschermingsmerk Alpinestars voor het komende seizoen verder.

Lees alles onder Thor, credits Yamaha.

Na het vieren van een eerste MXGP-race en Grand Prix-overwinning in 2020, gaat Seewer als tweede in het FIM Wereldkampioenschap Motocross voor goud. Op weg naar het nieuwe seizoen is hij veel beter in vorm dan aan het begin van 2020. Toe sukkelde hij met een zware infectie op de borst opliep. Nu heeft de 26-jarige Zwitser zich volledig gereset en is hij fit en klaar om meer carrière mijlpalen te behalen in 2021.

Hij is vastbesloten om enkel mooie trofeeën toe te voegen aan zijn indrukwekkend palmares. Dat bestaat uit 38 podia en zes Grand Prix-overwinningen. Daarom is de '91' ook gericht op het behouden van zijn verbazingwekkende staat van dienst op het gebied van consistentie. Gedurende zijn acht jaar als professionele racer heeft de regerende nummer twee van de wereld geen enkele Grand Prix gemist - de MXGP-seizoensopener in 2021 in Oman, Muscat, zal zijn 129e opeenvolgende Grand Prix-start worden.

Glenn Coldenhoff sluit zich aan bij Seewer om de wereldtitel MXGP na te jagen en is een nieuwe toevoeging aan het Monster Energy Yamaha Factory-team. Afkomstig uit Oss, Nederland, zal de 29-jarige de eerste Nederlandse rijder van het Nederlandse team zijn. Gedurende zijn illustere carrière heeft de ‘259’ zichzelf gevestigd als een vaste koploper met 19 podiumplaatsen op zijn naam, waaronder vijf Grand Prix-overwinningen.

Na een opvallend einde van zijn MX2-carrière, waar hij zes podiumplaatsen vierde en twee Grand Prix-rondes won, werd Watson opgeroepen voor het Monster Energy Yamaha Factory MXGP-team voor zijn rookiejaar in de koningsklasse. De 23-jarige heeft bemoedigende vooruitgang laten zien gedurende het laagseizoen, waar hij zich snel heeft aangepast aan de YZ450FM. Met een hoogte van 186 cm is de Brit zeer geschikt voor de grotere motor en streeft hij naar een positief eerste seizoen in de koningsklasse.

Met een perfecte mix van jeugd en ervaring, is het Monster Energy Yamaha Factory MXGP-team verheugd om zijn trio rijders elk te bewapenen met een Factory YZ450FM. Sinds de lancering is het team naar Sardinië afgereisd, waar de rijders zijn begonnen aan een intensief trainingsprogramma voorafgaand aan de eerste pre-season race van het team, die gepland staat op 28 februari in Riola Sardo.

Jeremy Seewer

"Ik heb een geweldige winter gehad, een van de beste off-seizoenen van mijn carrière. Ik heb net thuis in Zwitserland doorgebracht. Ik ben prima lichamelijk voorbereid en genoten van tijd op de bergen en op de ski's en dat soort dingen. Ik ben heel kalm en ontspannen geweest, heb veel tijd met mijn gezin doorgebracht en ben goed hersteld van vorig seizoen en mijn trainingen. Ik vind het zo leuk, het kalmeert me en geeft me veel energie. We doen de dingen gewoon stap voor stap; we hebben echt tijd aan onze kant met het seizoen dat veel later dit jaar begint. Er is helemaal geen haast bij en ik geniet van dit proces. Ik heb een heel goed gevoel over dit jaar, we hebben een aantal goede verbeteringen doorgevoerd met het team en ik heb het beste team om me heen, dus het gaat echt goed. Wat betreft mijn doelen ... ik ben back-to-back vice-wereldkampioen, dus ik wil natuurlijk winnen. "

Glenn Coldenhoff

“De wintervoorbereiding gaat redelijk goed. Net begonnen met testen in januari en gisteren zijn we op Sardinië aangekomen voor twee weken training. We hebben hier goed weer en geweldige faciliteiten. Ik voel me nog niet helemaal klaar, maar ik denk niet dat we dat al hoeven te doen vanwege de late start van het seizoen. We hebben nog veel tijd. Het doel is om een ​​sterk en consistent seizoen te rijden met zoveel mogelijk podiumplaatsen. Hopelijk leidt dit aan het einde van het jaar tot een mooi totaalresultaat. ”

Ben Watson

“Tot dusver is mijn wintervoorbereiding goed verlopen. Ik heb nog niet veel op de motor gedaan, maar we zijn nu in Sardinië en het plan is om hier een goede rij- en fysieke training te krijgen. Ik heb twee weken op de fiets in Zuid-Frankrijk doorgebracht en voelde me op mijn gemak bij de nieuwe veranderingen. Ik wil in deze richting blijven gaan en proberen te verbeteren in de loop van de komende weken om me langzaam voor te bereiden op het seizoen 2021. Het is natuurlijk vroeg om te zeggen dat ik nu klaar ben voor het nieuwe seizoen, maar met hoe de zaken gaan, en als we ons aan het plan kunnen houden, ben ik 100% klaar en enthousiast om heel binnenkort naar het nieuwe seizoen te gaan. Ik heb een aantal doelen, niet per se gebaseerd op resultaten. Ik wil het nieuwe seizoen ingaan met een open boek en elke gelegenheid met beide handen aangrijpen. Ik moet nog veel leren, maar tegelijkertijd ken ik mijn eigen potentieel en wat ik kan. Het wordt een spannend jaar. "