MX World

03/03/2021 20:13 - geplaatst door Stingray

Jed Beaton en Kay de Wolf van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing hebben hun pre-season tests met succes afgerond en zetten hun voorbereidingen voort voorafgaand aan de start van het MX2 Wereldkampioenschap 2021. Na een productieve winter waarin ze hun vaardigheden hebben aangescherpt en hun FC 250-machines verder hebben ontwikkeld, kijken beide coureurs nu uit naar een spannend raceseizoen, te beginnen met de eerste ronde op 23 mei.

Daarnaast maakt ook Maxime Grau deel uit van het team. Hij zal het EMX250 rijden.

Meer onder Thor, credits Bavo.

Reizen naar het warmere, drogere klimaat van Spanje om tijdens het laagseizoen te rijden en te trainen, bleek zeer productief te zijn voor de rijders van de Rockstar Energy Husqvarna MX2-klasse. Nu Jed Beaton en Kay de Wolf ruimschoots genieten van de rijtijd tijdens het testen van een aantal nieuwe fabrieksonderdelen, hebben beide coureurs nu de basisinstellingen van hun FC 250-machines afgerond voorafgaand aan de langverwachte seizoensopener in Nederland.

Jed Beaton zal het team leiden naar het MX2 Wereldkampioenschap na een sterk seizoen 2020 waarin de Australiër nipt de derde plaats miste in het eindklassement. Uiteindelijk eindigde Beaton op de vierde plaats met zijn eerste Moto-overwinning in de MX2 in de negende ronde, samen met drie algemene podiumplaatsen en negen manche-podia.

De recentelijk geworden 23-jarige heeft twee jaar van progressieve ontwikkeling bij het team genoten om zichzelf te profileren als een vaste kanshebber voor raceoverwinningen en podiumplaatsen. Als zodanig gaat Jed het seizoen 2021 in een goede positie om te strijden voor de MX2 Wereldkampioenschapstitel.

Op weg naar de MX2-divisie voor 2021 is Kay de Wolf. Een van de meest opwindende jonge talenten die de afgelopen jaren uit de jeugdranglijst is voortgekomen, de 16-jarige Nederlander is klaar om aan zijn derde termijn bij de ploeg te beginnen na twee zeer succesvolle jaren racen in de EMX125- en EMX250-categorieën.

Met de vertrouwde omgeving van zijn ondersteunende team om hem heen, en met een teamgenoot van wereldklasse om kennis uit te putten, is Kay begrijpelijkerwijs enthousiast over het vooruitzicht om ervaring op te doen en zijn plek te vinden tussen de beste MX2-racers ter wereld.

In 2021 komt de jonge Franse racer Maxime Grau bij het team. De 15-jarige zal deelnemen aan het 10-ronden EMX250-kampioenschap op FC 250-machines, zijn debuutseizoen in de klasse.

Het FIM Wereldkampioenschap Motorcross 2021 staat gepland voor 23 mei in Oss, Nederland.

Jed Beaton - Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing: “Mijn wintertraining was echt goed, echt productief en ik ben erg blij met mijn motor. Het was leuk om naar Spanje te gaan en in droge omstandigheden te rijden. Ik heb een paar nieuwe onderdelen getest en ik heb een paar kleine wijzigingen aangebracht, maar niets belangrijks, want ik was al erg op mijn gemak met mijn set-up. Mijn focus lag grotendeels op het rijden en trainen. Het is jammer dat de start van dit seizoen een beetje is uitgesteld, maar als het hek valt, ben ik er klaar voor. Mijn doel is om voort te bouwen op wat ik vorig jaar heb bereikt met meer consistentie en meer podiumresultaten, zodat ik aan het einde van het seizoen hoop te strijden voor een sterk resultaat in het kampioenschap. Het kampioenschap winnen zou natuurlijk het ultieme doel zijn, maar het is een lang seizoen en het veld zit vol met getalenteerde rijders. Als ik elke manche scherp kan blijven en consistent kan presteren, dan zou het een geweldig jaar voor mij worden. "

Kay de Wolf - Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing: “Het is echt spannend voor mij om na twee geweldige seizoenen in de EMX-klassen met hetzelfde team naar de MX2 te gaan. De sfeer in het team is geweldig en ik geloof dat ik alles heb wat ik nodig heb voor een sterke start van mijn MX2-carrière. Ik heb goede hoop dat we een volledig seizoen hebben, inclusief de vliegende GP's, maar ik begrijp dat het met de pandemie misschien niet mogelijk is. Voor het seizoen is het mijn doel om punten te scoren in elke race, consistent te zijn en vervolgens het seizoen in de top 10 te eindigen. Het zal niet gemakkelijk worden, maar ik heb de snelheid en het uithoudingsvermogen dat ik heb getraind met Jed en Thomas Kjer Olsen. tijdens de laatste twee seizoenen. Ik trainde de hele tijd met hen en reed langere manches tijdens het oefenen, dus ik hoefde niet echt iets van mijn trainingsprogramma voor dit seizoen te veranderen. Ik heb net meer tijd besteed aan het verfijnen van mijn set-up, het testen van nieuwe onderdelen en het genieten van mijn tijd bij het team in Spanje. Mijn motor is echt goed en ik kan niet wachten op de eerste ronde. Het wordt mijn allereerste wereldkampioenschapsrace en het is ook in mijn thuisland, dus het wordt een grote dag, maar iets waar ik erg enthousiast over ben. "

Maxime Grau - Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing: “Ik ben erg blij dat ik me bij Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing heb aangesloten. Het is een superprofessioneel team en ik kijk erg uit naar de toekomst. Met het team naar de EMX250 gaan geeft me een heel goed gevoel en mijn doel is om me goed te voelen op de motor."