MX World

07/03/2021 17:08 - geplaatst door Stingray

In Alghero stond vandaag de tweede proef voor het Italiaans open kampioenschap op de agenda. In de 125 cc steven Hakon Osterhagen op de titel af, nu Valerio Lata een steek liet vallen. Lata won de openingsreeks voor Osterhagen maar viel na ene mindere start uit na twee ronden. Osterhagen  kan in de volgende manche de titel pakken.

Credits: FB Olsen, Photographic Art.

Over de reeksen van de MX2, MX1 en Superkampioenschap, verder lezen onder Thor.



En we beginnen met te vertellen dat Jago Geerts zijn zege van vorige week niet kon herhalen. Hij moest zowat als laatste door komen na de eerste ronde. Geerts legde zich niet bij de zaken neer en zou uiteindelijk nog zesde worden. De hoofdvogel was evenwel voor Nicola Lapucci. Hij versloeg Andrea Bonacorsi en Tim Edberg tewijl ook nog Alberto Forato en Mattia Guadgnini voor Geerts finisthen. Dat heeft gevolgen voor de titel, want Lapucci leidt nu met 45 punten op Geerts terwijl Edberg nadert tot op 10 punten van de Balenaar.

Slechts 17 MX1-rijders op de baan in Alghero, vijf minder dan vorige week. Glenn Coldenhoff vorie wek tweede, haalde nu zijn gram. In afwezigheid van Jorge Prado won hijn voor TK Olsen, ploegmaatje Ben Watson en Ivo Monticelli. Die probeerde in de start mee te gaan met Codenhoff. Ivo moest twee plaatsen inleveren maar bleef wel voor op zijn buddy Romain Febvre en Jeremy Van Horebeeck.

In de Superfinale, MX1 en MX2 samen behaalde TK Olsen zijn eerste zege in de zware klasse. Nochtans startte hij niet zo best en moest hij behoorlijk bikkelen om Michael Sandner, Jeremy Van Horebeek, Tom Koch en Glenn Coldenhoff  af te maken. Romain Febvre was zich als leider van het eerste uur van geen kwaad bewust, maar ook hij most in de slotronden het onderspit delven tegen de Rockster Energy Nestaan Husqvarna Factory rijders. Van Horebeek werd nog vierde. De reeksuitslag is ook de tussenstand. Jago Geerts weer heel slecht door de eerste ronde gekomen worstelde zich naar de negende plaats.  Waarom Geerts er niet bij was na een ronde, ziet u in de fotoreeks. Hij kwam ten val met Nicola Lapucci.

Volgende week wordt de finale gereden in Mantova.