MX World

12/03/2021 10:15 - geplaatst door Stingray

Na Motrsport Vlaanderen en VLM probeert ook MCLB een blik in de toekomst te werpen, meer bepaald naar het post-corona tijdperk.

Lees hun nieuwsbrief onder Thor.

EEN STAP DICHTER NAAR DE HEROPSTART

Voortgaande op de aangekondigde versoepelingen door de overheid van vorige vrijdag, de heropstart van de horeca vanaf 1 mei, zou er mogelijks vanaf mei meer buiten kunnen en dit dus de kans op een heropstart van het seizoen mogelijk maken.

Dagelijks worden wij overstelpt met vragen van wanneer crossen we, waarom kan het niet, enz.........

Als je de berichtgeving van de overheid en de covid-19 cijfers volgt, dan weet je wat de overheid momenteel toestaat en wat niet.

Wij kunnen niet meer zeggen dan dat we de situatie op de voet volgen en de scenario's klaar hebben voor de heropstart.

Wat de modaliteiten zullen zijn voor de heropstart, weten we momenteel nog niet, en blijft dit dus afwachten. Gelukkig is onze sport een buitensport en beschikken wij over een grote oppervlakte (aantal m² per persoon nodig) om publiek te plaatsen.

Alles hangt natuurlijk af van de “corona cijfers”. We moeten natuurlijk ook realistisch zijn; zo lang het gezondheidssysteem erg onder druk blijft staan, komen er niet veel versoepelingen!

En deze cijfers hangen samen met “ons gedrag”.

Bepaalde mensen denken nu al dat alles kan en mag en zijn heiliger als de Paus en Allah samen!

Het is soms walgelijk te zien en vast te stellen wat er allemaal gebeurd en hoeveel “dwaze ezels zich blijven stoten aan dezelfde steen”; sorry voor deze uitspraak, dit maakt ons boos. Het zijn die “mensen” die alle heropstart hypothekeren.

Wij in België kunnen ons ook blijkbaar niet aan regels houden, maar dat wisten jullie zelf al veronderstel ik. En ja, iedereen is het natuurlijk beu dat niets kan en mag, en ja, iedereen wil zo snel mogelijk dat er versoepelingen komen, maar hebben wij allen samen dan niet de sleutel in de hand hiervoor?

Laat ons allen hopen dat de vaccinatie leveranciers zich houden aan de afspraken, dat we allen snel een prik krijgen en dat we daardoor ook de ziekenhuis cijfers kunnen laten dalen.

Aangezien we toch zelf een groot deel van de schuld zijn, of mogen we stellen de volledige schuld van de hoge besmettingscijfers dragen, daarom een zéér belangrijke oproep naar jullie allen en een taak voor jullie allen:

- DOE NIET DOM ZOALS ANDEREN en hou u aan de regels;

- Blijf zoveel mogelijk in uw kot of zie mensen enkel buiten met respect voor de afstandsregels;

- Draag een mondmasker;

- Verzorg de handhygiëne.

ENKEL OP DIE MANIER HALEN WE DE CIJFERS NAAR OMLAAG EN DE ZIEKENHUIZEN MINDER BEZET.