MX World

15/03/2021 09:55 - geplaatst door Stingray

Opvallend meer deelnemers in Mantova voor de slotproef van de 450. De race werd ingeleid door het Monster Energy Kawasaki team met Ivo Monticelli voor Romain Febvre. Daarachter volgde Alessandro Lupino. Klassiek was het verval bij Montcelli zodat Febvre inde vijfde ronde leider werd. Maar de wedstrijd kreeg kleur door onze landgenoot Jeremy Van Horebeek. Hij was pas als zesde van start gegaan. Worstelde zich vervolgens voorbij Davide De Bortoli en Tanel Leok en won vervolgens het duel tegen Lupino en Montcelli om tweede te worden. Waarmee we ook aankaarten dat het verval van Monticalli niet zo groot was. De slecht gestartte Jorge Prado drukte even door om bij de grote menen te hoeren en berustte vervolgens in de zesde plaats.

Febvre is de kampioen voor Glenn Coldenhoff - niet erbij gisteren - en Van Horebeek.

Hier de uitslag.