MX World

13/04/2021 11:44 - geplaatst door Stingray

Vorig jaar werden we min of meer verrast toen Standing Construct  in het diepe werd ge worpen als GasGas fabrieksteam. Maar de vuurproef slaagde, zelfs bekroond met een eerste GP-zege.

Jaargang twee is al volop bezig. In de USA worden successen behaald en Gas-Gas hoopt dat andermaal in de de MXGP en MX2 te doen. De foto shoot  is van de hand van Bavo. Kijk voor het persbericht en een mini galerij onder Thor.

Credits by Bavo.

We moeten misschien wat langer wachten dan we hadden gehoopt, maar we zijn klaar om te beginnen! Terwijl we de dagen aftellen tot het begin van ons tweede seizoen van FIM Motocross Wereldkampioenschap, zijn we verheugd dat om binnenkort onze vier supergetalenteerde racers op de GASGAS te zien knallen. Voor de MXGP-klasse rekent men op twee nieuwkomers:  Pauls Jonass en Brian Bogers. In de MX2 wordt alles geregeld door Isak Gifting en onze jonge Duitse topper Simon Langenfelder.

Als vertegenwoordiger van GASGAS Motorcycles in de MXGP-divisie, heeft het Standing Construct GASGAS Factory Racing-team een ​​geheel nieuwe rijderopstelling samengesteld voor 2021. Voormalig MX2-wereldkampioen Pauls Jonass wordt vergezeld door de Nederlander Brian Bogers, en we zijn ervan overtuigd dat deze formidabele combinatie is in staat tot sterke resultaten gedurende het komende seizoen.

Ondanks het feit dat hij een groot deel van het seizoen 2020 heeft gemist vanwege een blessure, heeft Pauls een snelle overstap gemaakt naar onze MC 450F en heeft hij de winter doorgebracht met het afmalen van rondjes in Spanje als voorbereiding op het 2021 MXGP Wereldkampioenschap. Met vertrouwen in zichzelf en in zijn nieuwe motor, lijkt de Let terug te keren naar zijn 2019-snelheid, waarin hij drie keer op het MXGP-podium klom op weg naar de zesde plaats in het eindklassement.

De zeer capabele Brian Bogers heeft een indrukwekkend MXGP Wereldkampioenschap 2020-seizoen neergezet, dat niet onopgemerkt bleef. Nu de Nederlander gewapend is met een volledige fabrieks-GASGAS MC 450F, zijn we ervan overtuigd dat we Brian zullen ondersteunen om het volgende niveau te bereiken en geloven dat hij tijdens de 2021-serie aan de deur van de top vijf zal kloppen.

In de MX2-klasse keert Isak Gifting terug naar het DIGA Procross GASGAS Factory Racing-team voor zijn eerste volledige seizoen van de wereldkampioenschappen. Hij zal worden vergezeld door Simon Langenfelder, een andere supergetalenteerde racer die frustrerend genoeg werd afgebroken vanwege een blessure in zijn 2020-campagne.

Sinds hij vorig jaar als invaller bij het DIGA Procross GASGAS Factory Racing-team kwam, heeft Isak Gifting zeker indruk gemaakt op de MC 250F. De Zweed claimde een paar MX2-moto-podiumplaatsen en sloot het seizoen af ​​met een sterke reeks resultaten. Met dat momentum in de wintermaanden heeft de 20-jarige genoten van zijn eerste off-season als lid van een officieel team. Hij heeft de kans om zichzelf te verbeteren volledig omarmd. Met het bescheiden doel om consistente top-10-resultaten te behalen, heeft Isak de snelheid om wekelijks voor het podium te strijden.

Simon Langenfelder keert terug voor zijn tweede seizoen in het MX2 Wereldkampioenschap aan boord van GASGAS-machines. De jonge Duitser toonde een enorm potentieel in 2020 met zijn seizoen dat werd gekenmerkt door een vijfde plaats in de tweede ronde, voordat hij slechts twee ronden later als negende eindigde in de MXGP van Riga. Simon besteedde een groot deel van het laagseizoen aan zijn rijtechniek en het verbeteren van zijn snelheid en staat nu klaar om in 2021 regelmatig door te breken in de top 10.

Het FIM Wereldkampioenschap Motocross 2021, dat op 13 juni in Rusland van start gaat, bestaat uit 19 ronden over de hele wereld. Onze racers zullen te maken krijgen met de zwaarste omstandigheden, zware concurrenten en bar-to-bar racen ervaren tijdens elk evenement met de kampioenen die op 5 december in Indonesië worden gekroond.

Pauls Jonass: "Een nieuw team voor mij dit jaar. Ik ben erg opgewonden om op een GASGAS te racen! Het Standing Construct-team heeft in het verleden veel succes gehad en ze zijn echt professioneel, dus ik streef ernaar om dit seizoen sterke resultaten met hen te behalen. Alles is tot nu toe geweldig geweest en ik heb het gevoel dat ik heel goed in het team pas. Ik ben in november weer gaan rijden en sindsdien ben ik gewoon aan het bouwen. Ik zit nu goed met de fiets en mijn conditie. Als we zo door kunnen gaan, zal mijn top-vijf snelheid terugkeren, en ik geloof dat ik weer voor het podium kan pushen. Het zal niet gemakkelijk worden, maar met hoe ik me voel en met de vooruitgang die we hebben geboekt, is het een haalbaar doel. We hebben een beetje tijd tot de eerste ronde, dus tot die tijd zullen we blijven werken en leren. Het doel voor het jaar is om blessurevrij te blijven en elk weekend consequent in de strijd te zijn. Als we dat kunnen, zullen we aan het einde van het seizoen op een goede plek terechtkomen. "

Brian Bogers: "Het was een gemakkelijke overgang voor mij om bij het Standing Construct-team te komen. Het zijn echt georganiseerde, zeer professionele en geweldige mensen om mee samen te werken. Ze hadden al een zeer goede basisafstelling voor de motor, dus ik hoefde niet veel te testen omdat de motor al geweldig is. We hebben vooral wat kleine veranderingen aangebracht voor het comfort, dus het was geweldig om gewoon te rijden en me te concentreren op mijn training, zowel op als naast de fiets. Met de kalenderwijzigingen hebben we een ander trainingsschema gemaakt in de aanloop naar de eerste ronde, maar hoe dan ook, ik ben klaar voor de openingsronde. Ik heb een heel goed team achter me, en ze hebben me het vertrouwen gegeven om het volgende niveau te bereiken, dus ik zal streven naar sterkere resultaten in 2021. "

Isak Gifting: "Ik ben erg enthousiast over dit jaar  om me op het komende seizoen voor te bereiden. Het was iets nieuws voor mij en ik weet dat al het werk dat we hebben gedaan me echt zal helpen als we gaan racen. We hebben veel tijd besteed aan het testen van de vering en de motor is echt een grote verbetering ten opzichte van vorig jaar. Vorig jaar was het goed, maar nu, na een hele winter bezig te zijn geweest met het verfijnen van de motor, voel ik me het beste dat ik er ooit op heb gehad. Er staat dit seizoen een beetje druk op mij, omdat het team en ikzelf weten dat ik op het podium kan staan, maar ik houd mijn voeten op de grond. De doelen voor dit jaar zijn om regelmatig in de top 10 te staan, vaker op het podium te staan ​​en consistenter te zijn. Ik denk dat ik op zandpaden kan pushen voor overwinningen. Ik ben realistisch en weet dat het niet gemakkelijk zal zijn, maar met de vooruitgang die ik heb geboekt met mijn voorbereiding op de winter en de verbeteringen aan de motor, geloof ik dat ik mijn doelen dit seizoen kan bereiken. ''

Simon Langenfelder: “Het is een heel productieve winter voor mij geweest. Ik herstelde van mijn blessure en begon in december met testen bij het team. We hebben dit seizoen een aantal nieuwe onderdelen op de motor, dus we hebben wat tijd besteed aan het vinden van de beste set-up en we hebben echt goede vooruitgang geboekt. De fiets is veel verbeterd ten opzichte van vorig jaar. We hebben ook in veel verschillende landen op veel verschillende ondergronden gereden om de fiets in verschillende omstandigheden te testen en het is echt positief. Op persoonlijk vlak heb ik ook aan mijn techniek gewerkt. Ik gebruik de koppeling nu veel minder, dus dit heeft geholpen met mijn momentum in bochten. Ik heb me ook gericht op het verbeteren van mijn conditie. Ik heb een paar top-10-resultaten behaald in 2020, dus mijn focus ligt op het zijn van een consistente top-10-rijder in elke race dit jaar, en ik heb het gevoel dat ik ook voor top vijf kan pushen. Ik ben opgewonden om het seizoen te beginnen. Ik voel me echt goed op de fiets en mijn conditie is nog nooit zo goed geweest. Ik kijk uit naar een geweldig raceseizoen. "

Robert Jonas - VP Motorsports Offroad: “De start van ons tweede seizoen van MXGP-races is echt een spannende tijd voor GASGAS. Vorig jaar hebben we veel succes geboekt, waaronder een GP-overwinning. Dit jaar zijn we van mening dat onze rijders kunnen uitdagen voor meer overwinningen en in beide klassen vooraan in het veld kunnen staan. We hebben een geheel nieuwe line-up van rijders in de MXGP-klasse voor 2021 en onder leiding van voormalig wereldkampioen Pauls Jonass kijken we er echt naar uit om te zien wat ze kunnen doen op de MC 450F. Naast Pauls toonde Brian Bogers een ongelooflijke consistentie en scoorde hij een aantal echt goede resultaten in 2020 - we denken dat we Brian kunnen helpen om nog betere dingen te doen in 2021. In MX2 hebben we twee zeer opwindende rijders, Isak Gifting en Simon Langenfelder. Isak was een openbaring nadat hij vorig seizoen voor het team was ingevallen nadat Simon geblesseerd raakte, en hij scoorde onze eerste podiumresultaten in de MX2. Zijn all-action rijstijl past perfect bij het merk GASGAS en ik kan niet wachten om hem dit jaar te zien racen. Simon keert terug naar het team voor zijn tweede seizoen in de MX2. Hij toonde vorig jaar veel potentieel met veel uitstekende resultaten voor zijn blessure, dus hij zal er een zijn om naar te kijken. Over het algemeen bevinden GASGAS zich op een zeer goede plek om uit te dagen voor meer succes in 2021. We geloven in de rijders en geloven dat ze GASGAS naar de top kunnen brengen in MXGP. "