MX World

25/04/2021 10:31 - geplaatst door Stingray

Voorlaatste wedstrijd om het AMA-WK Supercross in het Rice-Eccles stadium in Salt Lake City (Utah). Webb kon de titel veilig stellen mits een slecht resultaat van KenRoczen. Dat leek niet te gebeuren want Roczen pakte de leiding mee voor Joe Savatgy en Marvin Musquin (eindelijk) die vrij snel naar twee reed. Ook goed in de race waren Jason Anderson en Malcolm Stewart. Ondertussen had Eli Tomac afgehaakt maar stelde wel het b rons definitief veilig. roczen aan de leiding, de kansen op de titel gaaf houden. Maar met nog een kwart wedstrijd ging hij in de fout. Musquin nam de leiding over en voor Roczen viel ei zo na het doek toen hij werd gepasseerd Dylan Ferrandis en Chase Sexton. Samengevat: Musquin kruipt uit het 2021-dal. Webb is kwasi zeker vna de titel - zonder pech en Malcolm Stewart verovert zijne eerste 450-podium.  Mijn twee favorieten deden het goed. Max Anstie werd dertiende, twee plaatsen voor Tyler Bowers.

Hier de uitslag en stand.

Hier de clip (gans de finale).