MX World

28/04/2021 09:33 - geplaatst door Stingray

Met een buitengewone line-up voor 2021, kijken de Monster Energy Yamaha Factory MXGP- en MX2-teams gemotiveerd naar de  start van het FIM Motocross Wereldkampioenschap. Het Monster Energy Yamaha Factory MXGP-team stelt drie populaire namen op voor de MXGP. Jeremy Seewer blijft voor het derde achtereenvolgende seizoen in het team (vierde bij Yamaha) en krijgt onder de luifel gezelschap van de nieuwe rekruten, Glenn Coldenhoff en Ben Watson. Als kopman hoopt vijfvoudig zilveren medaillewinnaar Seewer zijn YZ450FM naar de bovenste trap van het podium te sturen.

Maar kijk eerst naar de videoclip, en lees vervolgens het uitgebreide vervolg onder Thor.

HIER klikken voor de knappe video. Credtis: Yamaha.

Seewer: "Ik ben vijf keer tweede geworden in het WK. Twee keer in MX2, twee keer in MXGP en één keer op het WK voor junioren. Dat zijn geen slechte statistieken maar ik wil natuurlijk winnen. En ik denk dat het kan! We rijden in 19 verschillende landen op verschillende circuits: zand, hardpack, warm, koud, winter, zomer, het is ee open boek. Er is gewoon heel veel voor nodig en het is hard werken voor iedereen. "

Seewers zoektocht naar WK-glorie is een uitdaging en die komt van zijn nieuwe teamgenoot Coldenhoff. "Er is hard gewerkt ", beaamt de 30-jarige Nederlander.  "Niet alleen ikzelf, maar het hele team. Ik was aan een grote verandering toe. Ik voel me goed binnen het team. Ik heb het gevoel dat ik echt goede mensen om me heen heb. Het doel zal altijd zijn om de wereldtitel te behalen. "

Terwijl zijn teamgenoten streven naar race- en Grand Prix-overwinningen, hoopt de 23-jarige rookie Ben Watson kennis en ervaring op te doen.  Watson: "Voor mij is het een hele grote kans om lid te zijn van het Yamaha Factory MXGP-team. Daar ben ik heel dankbaar voor. Het begin van vorig seizoen in MX2 liep niet zoals ik wilde. Gelukkig vond ik mezelf terug aan het einde van het seizoen en begon ik te rijden zoals ik weet dat ik kan. Nu is het tijd om deze stap naar de 450 te zetten."

Yamaha heeft een sterke strategie om de volgende generatie MXGP-kampioenen vanuit zijn eigen gelederen te ontwikkelen. Naarmate Watson door schuift komt in de Yamaha Racing-piramide, zullen de jongeren Maxime Renaux en Thibault Benistant zich aansluiten bij titelfavoriet Jago Geerts in het Monster Energy Yamaha Factory MX2-team 2021.

"Het betekent veel voor mij om Yamaha Factory Rider te worden voor het MX2-team. Het was zeker een doel. Het is het hoogste team in de MX2-klasse dat we kunnen hebben bij Yamaha", zegt Renaux. "Het is geen geheim dat Yamaha op jacht is naar het FIM Motocross Wereldkampioenschap. Het team streeft er naar om de goden plaat  van het WK MX1 te veroveren én tegelijkertijd Yamaha's titel als MX2-fabrikant van het jaar te verdedigen.

Jago Geerts: "Ik zal weer vechten voor de wereldtitel. Het voordeel van een paar jaar in hetzelfde team te blijven, is dat je de mensen heel goed leert kennen en dat we dit jaar echt een aantal verbeteringen hebben aangebracht aan de motor. Zeker qua vering en afstelling van de motor.

Terwijl de 21-jarige Geerts zich gaat concentreren op consistentie, houdt zijn 20-jarige teamgenoot Renaux zich niet in. "Dit jaar wil ik echt terug op de bovenste trede van het podium staan, ", vertelt de Fransman. "Ik wil meer moto-overwinningen, meer GP-overwinningen en het over all beter doen we zeggen."

Ondertussen geniet Benistant van de overstap van de met GYTR uitgeruste YZ250F naar de volwaardige Factory YZ250FM. De 18-jarige zet zijn zinnen op een veelbelovend rookie seizoen. "Natuurlijk is alles een beetje anders", zegt hij. "De motor, de ophanging, alles is een beetje sterker. Ik ben dan wel een groentje en denk iets minder ervaring te hebben heb dan Jago en Maxime. Voor de rest is alles vergelijkbaar omdat we bijna dezelfde uren op de motor hebben. Ik kan zonder druk rijden. Ik weet wat ik moet doen!"

De 2021 FIM Motocross MXGP en MX2 Wereldkampioenschappen zullen naar verwachting op 13 juni van start gaan in Orlyonok, Rusland.