MX World

12/05/2021 08:54 - geplaatst door Stingray

Ofwel neemt de epidemie af, ofwel wil/kan de overheid  niet meer garanderen dat de bevolking nog langer de beperkingen tolereert. Wat de reden ook  is, er zijn  heel wat zaken  die in het vooruitzicht zijn gesteld. Zo interpreteerde ook VLM de besluiten van het overlegcomité van 11 juli. We mogen voor het eerst weer hopen in de opstart van de motorcross, nadat we die een jaar heeft stil gelegen. We kijken uit naar de start naar het motorcross seizoen 2021!.

Lees het bericht van VLM/JMS onder Thor.

Na de uitspraken van het overlegcomité van dinsdag 11 mei 2021, zijn er voor de evenementen sector, waaronder ook wij gesitueerd zijn, terug perspectieven geopend. Vanaf juli (zie hieronder stap 2) zouden we mits bepaalde voorwaarden van pandemie, terug aan de slag kunnen gaan met publiek en catering.

Stap 2. Vanaf 1 juli 2021 - Indien 6 op 10 volwassenen hun eerste vaccin hebben gehad, er een gunstige trend in hospitalisaties merkbaar is en met een richtdrempel van 500 COVID-bedden op intensieve zorg.

  • Niet-professioneel sporten zonder beperkingen.
  • Evenementen (bvb. culturele voorstellingen, optredens of sportwedstrijden) kunnen doorgaan:
    Binnen: tot 2.000 personen of 80% van de zaalcapaciteit (CIRM), zittend, met mondmasker en op een veilige afstand van elkaar.
    Buiten: tot 2.500 personen, met mondmasker en op veilige afstand van elkaar.

Wat betekent dit voor VLM? We gaan de kalender heropstarten in Tessenderlo op 3 & 4 juli. 

De organisator gaat de nodige vergunningen moeten aanvragen/indienen bij de gemeente, en VLM/JMS gaat de vergunningen in orde maken bij de provincie en verzekeringsmakelaar. Ook gaan we samen, organisator en VLM/JMS de nodige voorzorgsmaatregelen voorzien omwille van de coronapandemie.

De rijders gaan vóór aanvang van de eerste wedstrijd hun vergunning 2021 moeten in orde maken. Omwille van de corona voortgang gaan we het seizoen beginnen met voorinschrijving.
Deze voorinschrijving gaat gerealiseerd kunnen worden via de website www.vlmcross.be of via de app Moto Inside. Denk er aan, dat enkel via deze voorinschrijving mogelijkheid bestaat tot deelname aan de wedstrijden. Denk niet dat we deze voorinschrijving inbrengen om jullie te dwingen tot opname vergunning of dergelijke. We hebben dit nodig om niet voor verrassingen te staan bij aanvang van onze wedstrijden, en zodoende in chaos te moeten starten met aanvang overgebleven seizoen.
Vandaar dat ik jullie wil vragen om deze regels te respecteren, en zodoende ons de gelegenheid geeft om in alle orde en voldoening te starten met een nieuw en coronavrij gegeven.

Lat ons samen de nodige inspanningen leveren om de start vlekkeloos te laten verlopen. Samen staan we sterk en kunnen we Corona verslaan.  Neem deel aan het vaccinatieprogramma, waardoor je jezelf en de medemensen een betere bescherming biedt.