MX World

23/05/2021 18:13 - geplaatst door Stingray

Jeffrey Herlings heeft zijn eerste zege van het seizoen te pakken. In het Britse Lyng (zie ook stuk Conrad Mewse) behaalde hij de eindzege. Nochtans won Herlings niet de beide reeksen.

In de eerste manche moest hij de zege aan MX1-rookie Ben Watson laten. Die leidde van start tot finish terwijl Herlings strijd moest leveren tegen Dylan Walsh, die later terug geslagen zou worden.

Het zag er niet goed uit voor Herlings toen hij minder goed uit de start kwam in reeks twee en Watson zijn Yamaha weer de sporen gaf. Maar de Nederlander kijkt tegenwoordig anders tegen een wedstrijd aan. Hij maakte korte metten met Adam Sterry, Tommy Searle en Walsh  om vervolgens aan te sluiten bij de leider. toch zou het duren tot in de negende van de dertien ronden eer Herlings langs Watson kwam en met de reekszege ook de dagwinst mee naar Brabant neemt.Winnaar Herlings en Harri Kullas waren de enige niet Britten in de top tien.