MX World

24/05/2021 10:47 - geplaatst door Stingray

Het Monster Energy Yamaha Factory MX2 Team hervatte de competitie in Crisolles op zondag. Maxime Renaux finishte derde na twee sterke reeksen tegen de veel krachtigere 450-motoren. Thibault Benistant eindigde zesde, Jago Geerts negende.

Foto's Photograpic Art - @yamahaofficialracing.com

Verder lezen onder Thor.

Renaux, die de derde snelste tijd had neergezet, nam een goede start op zijn YZ250FM in de eerste reeks. The Fransman dook in het zog van Strijbos en Seewer - op hun veel krachtigere 450's - in de eerste bocht. Renaux, die helemaal hersteld is van een ontwrichte schouder eind februari in Riola Sardo, vond meteen een goede snelheid en hield die derde plaats knap vast tot het einde. Geerts nam een eerder matige start (negende) en had in de beginfase ook last van opgepompte armen. De Belg vond pas tegen het einde van de reeks een goed ritme en probeerde in de allerlaatste bocht Petrov nog de zesde plek af te snoepen. Maar dat resulteerde in een schuiver waardoor de Kempenaar als negende over de meet bolde. Twee plekjes voor zijn teammaat Benistant. De Fransman - die ook helemaal hersteld is van een gebroken sleutelbeen - miste zijn start compleet (18de), maar had snel een goed ritme te pakken en kon ondanks twee schuivertjes nog zeven plaatsen opschuiven.

Benistant schoot veel beter uit de startblokken in de tweede reeks en dook als vijfde het veld in, achter vier MXGP-rijders. De regerende Europese kampioen EMX250 voelde zich helemaal in zijn sas en wipte over Van Doninck naar de vijfde plaats. Een positie die hij op het einde wel nog moest afstaan aan ‘good old’ Strijbos. Intussen had Renaux zich van de 8ste naar de 6de plaats geknokt. Net genoeg voor het derde plekje op het podium, waar hij samen met Yamaha MXGP-rijders Seewer (1+1) en Strijbos (2+2) stond te glunderen. Geerts verloor zijn evenwicht in de start en moest van helemaal achterin het pak terugvechten. Niet evident tegen al die 450-rijders. Toch slaagde Jago er nog in negende te eindigen.

Marnicq Bervoets, teammanager: "Ik was enorm verrast door de intensiteit en de hoge snelheid in de eerste wedstrijd sinds lang. Het was van in het begin een agressieve race, wat een beetje in het nadeel is van Geerts. We weten uit het verleden dat Jago in de eerste wedstrijden vaak last heeft van opgepompte armen en wat tijd nodig heeft om zijn beste niveau te vinden. Maxime en Thibault hadden totaal geen last van opgepompte armen en haalden meteen een hoog niveau. Dit is dan wel maar een voorbereidingswedstrijd, het is altijd mooi om een van onze rijders op het podium te zien staan. Vooral na een duel tegen de veel krachtigere 450-machines op een moeilijke baan."
RESULTATEN
Race 1
1. Jeremy Seewer (Zwi/Yam)
2. Kevin Strijbos (Bel/Yam)
3. MAXIME RENAUX (Fra/Yam)
4. Ben Watson (GBr/Yam)
5. Henry Jacobi (Dui/Hon)
9. JAGO GEERTS (Bel/Yam)
11. THIBAULT BENISTANT (Fra/Yam)

Race 2
1. Jeremy Seewer (Zwi/Yam)
2. Kevin Strijbos (Bel/Yam)
3. Calvin Vlaanderen (Ned/Hon)
4. Henry Jacobi (Dui/Hon)
5. THIBAULT BENISTANT (Fra/Yam)
6. MAXIME RENAUX (Fra/Yam)
9. JAGO GEERTS (Bel/Yam)

Eindstand
1. Jeremy Seewer (Zwi/Yam) 50
2. Kevin Strijbos (Bel/Yam) 44
3. MAXIME RENAUX (Fra/Yam) 35
4. Calvin Vlaanderen (Ned/Hon) 34
5. Henry Jacobi (Dui/Hon) 34
7. THIBAULT BENISTANT (Fra/Yam) 26
9. JAGO GEERTS (Bel/Yam) 24

Volgende wedstrijd: 6 june, international race Ernée (Fra)

Foto's Photograpic Art - @yamahaofficialracing.com