MX World

24/05/2021 11:01 - geplaatst door Stingray

De 26-jarige Jeffrey Herlings koos ervoor om naar het Verenigd Koninkrijk te reizen om deel te nemen aan de tweede proef van het Britse kampioenschap. Dit omwille van  de afgelasting van de traditionele voorjaarswedstrijden. Herlings stond voor het laatst achter een starthek in tijdens de Grand Prix van Citta di Faenza, september 2020.

Thor!

De Nederlander was de snelste op zijn fabrieks-KTM 450 SX-F in de kwalificatie. Hij was een seconde sneller dan zijn naaste tegenstander op het ondiepe heuvelparcours. In de eerste manche kwam hij tijd te kort om de ontsnapte Ben Watson te achterhalen. Herlings had even halt gehouden om een ​​steen in de motor los te maken. Hij werd wel tweede. In het tweede optreden achtervolgde hij zijn kersverse MXGP-collega en maakte uiteindelijk de beslissende move  en veroverde de leiding.  Watson blefe aanklampen en het verschil op de s treep was nauwelijks één seconde. veld te leiden. Gelijke punten dus voorWatson en Herlings, maar deze laatste beurde de eindzege dankzij een beter resultaat in de slotreeks. 

Jeffrey Herlings: “Het was een goede racedag. Ik had een beetje een probleem in de eerste manche en verloor ongeveer tien seconden terwijl ik de steen moest loswrikken uit mijn motorfiets. Ik kwam goed terug, maar de baan leende zich niet om gemakkelijk te passeren. Ik eindigde in het wiel van de leider. In de tweede manche moest ik bij de start terugkomen van 6-7, al kon ik dit keer wel de leiding over nemen. Ik had een paar problemen met de armpump, maar ik denk dat dat normaal is na acht maanden niet geraced te hebben. We zullen vanaf hier blijven werken en hopen elke week een beetje beter te worden totdat we naar Rusland gaan. "