MX World

25/05/2021 09:31 - geplaatst door Stingray

Het Gebben van Venrooy Yamaha Racing team kwam het afgelopen weekend aan de start bij de internationale wedstrijd in het Franse Crisolles. Op het harde, gladde circuit werd het een hele goede dag voor het team!

Verder lezen onder Thor, credits Eric Laurijssen.

De ervaren Belg, Kevin Strijbos, presenteerde zijn kwaliteiten op het gladde circuit en wist een geweldig resultaat neer te zetten tijdens zijn Gebben Van Venrooy Yamaha debuut. In de eerste manche reed hij tot in de slotfase aan de leiding totdat hij niet goed uitkwam bij het passeren van een achterblijver waardoor hij de koppositie af moest staan aan Jeremy Seewer. In het resterende deel van de wedstrijd probeerde Strijbos alles wat hij kon om de koppositie terug te pakken maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een tweede plaats.
Calvin Vlaanderen en Brent van Doninck kwamen met elkaar in aanraking en vielen. Dit maakte het moeilijk op een baan waarop moeilijk in te halen was. Vlaanderen vocht zich nog terug naar een zevende plaats en ook van Doninck wist in de top tien te finishen.

In de tweede manche kwam Strijbos niet goed uit de start maar ondanks dat het moeilijk was om in te halen, wist Strijbos mooie inhaalmanoeuvres te forceren en wist op een indrukwekkende tweede plaats over de finish te komen. Het was een geslaagd debuut voor Strijbos op de Gebben van Venrooy Yamaha en dit geeft hem vertrouwen voor het naderende Grand Prix seizoen.
Vlaanderen reed sterk aan het achterwiel van Jeremy Seewer op een tweede plaats. Hij hield dit lang vol maar in de slotfase remde hij zijn motor stil waardoor hij als derde over de finish kwam. Van Doninck reed op een goede vierde plaats totdat hij ten val kwam en zevende werd. Alle drie de rijders lieten een goede snelheid zien en dit geeft vertrouwen voor de start van het wereldkampioenschap MXGP.

Kevin Strijbos (tweede in het dagklassement): Het was een goede dag, het was weer mijn eerste wedstrijd sinds Valkenswaard vorig jaar. Ik had een goed gevoel en een tweede plaats is een goede start voor mijzelf en het team. We hebben hard aan het motorblok gewerkt en hier zijn we nog steeds mee aan het verbeteren. Ik denk dat het alleen nog maar beter kan worden want het is nog niet 100 procent. We moeten er nog aan werken maar voor Rusland hoop ik het 100 procent in orde te hebben. Iedereen is tevreden over hoe de motor is en ik kijk uit naar de Grand Prix van Rusland.

Calvin Vlaanderen (vierde in het dagklassement): Ik ben blij dat we de eerste wedstrijd hebben gehad. Ik was best wel nerveus omdat ik al een tijd geen wedstrijden meer had gereden. In de eerste manche kwam ik niet goed uit de start en kwam ik tot twee keer toe ten val. In de tweede manche pakte ik een betere start en reed ik bijna de hele wedstrijd op een tweede plaats totdat ik mijn motor stil remde. Ik kijk er naar uit om de komende weken nog aan een aantal dingen te werken zodat we nog sterker worden voor de eerste Grand Prix.

Brent van Doninck (achtste in het dagklassement): Mijn snelheid was goed maar helaas kwam ik in beide manches ten val. In de eerste manche kwam ik samen met Calvin ten val en bezeerde mijn hand een klein beetje. In de tweede manche reed ik goed op een vierde plaats totdat ik opnieuw even ten val kwam. De baan was zeer verraderlijk en moeilijk om in te halen.