MX World

26/05/2021 09:32 - geplaatst door Stingray

Hier blijft het wachten tot juli vooraleer we wedstrijden krijgen. Maar in Frankrijk wordt kwasi overal gereden. Eerder brachten we al reports uit Crisolles. Maar MX Mikkola was op vele fronten aanwezig. Met succes, maar ook met pech.

Lees verder onder Thor.

Terugblik op een zwaar eerste crossweekend.

Op zondag de interwedstrijd in Crisolles met een onverwachte kwalificatie voor Noa Fornier in het grote Franse kampioenschap 125 cc. Noa grijpt maar net naast de punten met een 21ste plaats.

Op maandag dan richting Plomion waar we door de regen net niet wegspoelen. Een ganse dag poetsen dus en ploeteren voor de rijders en entourage.

Kristof Van Vaerenbergh pakt een zege en een derde plaats waardoor hij meteen zijn eerste zege te pakken heeft.

Brent Van De Walle gaat dan weer tijdens de dag steeds sneller rijden. Na een moeilijke vrije training, een vlotter gaande chronotraining met een lekke band, eindigt Brent de dag op een super tweede plaats in de 85 cc.

Noa Fornier en Maxime Colson kennen dan weer een moeilijke dag met een blessure voor Noa en ook enkele hechtingen voor Maxime Colson die een echte pechdag kent met verschillende mechanische problemen. Result 12de plaats. Op naar volgend weekend in Blargies.