MX World

30/05/2021 10:19 - geplaatst door Stingray

Straffe kost van Jett Lawrence en Dylan Ferrandis. De Australiër en de Fransman  snoepen in de 250 en de 450 de overwinningen af van een behoorlijk sterk nationaal deelnemersveld. Allessandro Lupino en Max Anstie bleven onder de verwachtingen.

Alle reeksen volledig: HIER KLIKKEN

Lees verder, kijk naar de samenvatting en lees de uitslagen, allemaal onder Thor... 

Pech voor Max Vohland die zijn motor stuk reed in de eerste manche 250. Vohland en Stilez Robertson waren Jeremy Martin voorafgegaan. Martin zou  even over halfweg de leiding over nemen van Vohland, tot die van het toneel verdween met een kapotte motor. Jett Lawrence pakte de tweede plaats op twee seconden van winnaar Martin. Hij ging RJ  Hampshire, Michael Mosiman en Justin Coooper vooraf.

Justin Cooper, Martin en weer Vohland trokken reeks twee op gang. Maar een ontketende Jett Lawrence knalde zich in de zevende ronde voorbij zowel Martin als Cooper. Martin pakte even later Cooper in en werd tweede in de reeks voor Cooper, Michael Mosiman en Hunter Lawrence. Dankzij de zege in de slotreeks kwam de zege, met gelijke punten weliswaar, op naam van Jett Lawrence te staan. Martin  dus tweede. Cooper werd derde, met evenveel punten als Mosiman.

Cooper Webb en even later Adam Cianciarulo wezen de weg in de 450 reeks. Cianciarulo ging over de kop en ondertussen was Webb gegrepen door Dylan Ferrandis. Gewonnen spel zo leek het maar Chase Sexton was vanaf de vijfde plaats via Roczen, naar de tweede plaats opgeschoven. In de laatste rechte lijn wist Ferrandis de spurt te winnen met een verschil van 9/10de van een seconde.

Roczen en Aaron Plessinger zouden de slotreeks domineren. Zelfs een slippertje sloeg Plessinger niet terug van de tweede plaats. De slecht gestarte Ferrandis wendde al zijn GP-ervaring aan. Met succes want hij knalde zich naar de derde plaats en de eindzege.

Max Anstie heeft het toch moeilijker dan gedacht om bij de top aan te sluiten. Hij zette een 15-14 score neer. Alessandro Lupino, gelegenheidsrijder van dienst viel uit in de eerste manche. Hij reed toen in 29ste steling. Nadien ging het beter en werd hij 13de in de slotreeks.

Highlights Fox Raceway: HIER KLIKKEN.

Uitslag en stand 250: HIER KLIKKEN.

Uitslag en stand 450: HIER KLIKKEN.