MX World

31/05/2021 18:44 - geplaatst door Stingray

Op 5 & 6 juni 2021 zal Ernée druk bevolkt worden. Meer dan 300 rijders bieden zich aan voor de eerste ronde van de 24 MX Tour, de belangrijkste Franse serie voor MX1, MX2, Juniores en Beloften.

Lees er alles over onder Thor.

Na weken van onderhandelen met de autoriteiten kreeg de club groene licht. Ook al mogen ze slechts 1000 toeschouwers binnen laten. De organisatie heeft een nieuw circuit met vele wijzigingen geregeld. 

Uiteraard ligt het belangrijkste nieuws bij de MX1 en MX2.  Veel GP-rijders zullen een laatste race rijden vooraleer te vertrekken naar de eerste GP. Alle Franse rijders die de Franse Elite racen zullen er natuurlijk bij zijn (Milko Potisek, Maxime Desprey, Zachary Pichon, Cédric Soubeyras, Nicolas Aubin in de MX1-klasse en Arnaud Aubin, Tom Guyon, Quentin Prugnières, David Herbreteau, Maxime Charlier en Luca Diserens in de MX2-klasse), maar voor het eerst in de geschiedenis van de Franse serie zullen meer dan 15 GP-rijders in Ernée aan de start verschijnen.

Zes fabrieksteams op schema!

Maar liefst zes fabrieksteams starten dit weekend in Ernée! In de MX2-klasse zal KTM Red Bull Tom Vialle en René Hofer opstellen. F&H Kawasaki zal aanwezig zijn met Mathys Boisrame, Roan Van de Moosdijk en Mikkel Haarup. Jago Geerts en Thibault Bénistant Yamaha zullen Monster Energy vertegenwoordigen. Voeg aan deze lijst enkele andere sterke renners toe, zoals Jorgen Mathias Talviku, Rick Elzinga, Emil Weckman of Maxime Grau. In de MXGP-klasse stuurt Yamaha Monster Energy Jeremy Seewer, Glenn Coldenhoff en Ben Watson terwijl Monster Energy Kawasaki Racing Team aanwezig zal zijn met Romain Febvre en Ivo Monticelli. Thomas Kjer Olsen racet voor Husqvarna Ice One naast Arminas Jasikonis terwijl Nathan Watson (Honda SR Motoblouz), Arnaud Tonus (Yamaha Hostettler) en Todd Kellet (Yamaha Frankrijk) dit evenement een MXGP-statuut zullen geven!

Race live op Facebook

Aangezien slechts 1000 fans de race kunnen bijwonen (alle tickets waren binnen vijf minuten uitverkocht!), realiseerde de club een deal met een professioneel bedrijf dat zich bezighoudt met triatlon en cyclocross om het evenement live uit te zenden. Op zondag 6 september zijn acht camera's in actie op de baan om de getimede trainingen en alle races te volgen. Voor minder dan 6€ heb je het volledige programma beschikbaar, en je vindt de link op de Facebook-pagina van de club.