MX World

09/06/2021 17:21 - geplaatst door Stingray

Opgewonden en 100% gezond. Voormalig MX2 Wereldkampioen Pauls Jonass is klaar om GASGAS  aan te voeren in het FIM Motocross WK MXGP!  Sinds hij in 2019 naar de koningsklasse verkaste stond de Let meerdere keren op het MXGP-podium. Wat bewijst dat hij net zo capabel is op een grote motor als op een 250. Na een jaar met veel blessures in 2020 is Pauls gezond en wel terug op MC 450F.

Onder Thor leest U wat de Standing Construct GASGAS Factory Racing-rijder te zeggen heeft over het komende seizoen.

Credits: Bavo.

Ten eerste Pauls, hoe gaat het met je Bongo cha, cha, cha? (Bekijk hier de dansmoves van Pauls!)

Pauls: “Ha, het is goed bedankt. Altijd leuk om het trainen leuk te houden!"

Maar serieus, je lijkt je start te hebben gekozen!

“Ja, we hebben er veel werk erin gestoken. Iedereen weet hoe belangrijk starts zijn. Ik voel me goed, laten we kijken hoe het dit weekend gaat.”

Hoe gaat het na je superlange laagseizoen? Alles suggereert dat je nu fit bent, 100% gezond en klaar voor de eerste ronde?

“Ja, ik ben nu 100% gezond. Er is veel werk verricht, zowel op als naast de motor. Ik voel me goed en ben klaar om te gaan racen. Het zal mijn eerste race sinds meer dan een jaar zelfs.  Ik voel me nu eigenlijk beter dan ooit op de 450. Met het Standing Construct GASGAS-team werken we heel goed samen en ik kan niet wachten om te gaan racen.”

Zoals je al zei, ben je lang weggeweest van het circuit. Racen is je werk, maar het moet moeilijk zijn geweest om je motivatie te behouden?

“Gelukkig ben ik geen renner die gemotiveerd moet worden. Ik weet wat er moet gebeuren en je zou kunnen zeggen dat het harde werken en trainen me gemakkelijk afgaat. Het moeilijkste was om niet te weten wanneer we zouden gaan racen. Maar het is voor iedereen dezelfde situatie. Ik heb een heel goede basis met mijn conditie, dus het was gemakkelijk om mijn training aan te passen om klaar te zijn voor Rusland.”

Terugkomend op je Instagram-bericht, lijkt je echt te genieten van je training. Zullen we dit weekend een kleine pre-race, gate prep'-dans zien in Rusland?

“We zullen moeten zien! Ik hou er gewoon van om de sfeer licht te houden tijdens trainingsdagen en ik vind het leuk om wat plezier te creëren voor mijn volgers. We zijn racers, maar tegelijkertijd ook echte mensen. Mensen moeten positiever zijn en meer genieten van leuke momenten.”

Dus een nieuw team, fiets en een frisse nieuwe look voor 2021! Je moet echt verwonderd zijn over de veranderingen voor dit seizoen ...

"Absoluut! Een geheel nieuwe look voor mij dit seizoen, echt spannend. Ik zal dit jaar zeker goede resultaten nastreven, voor het team en GASGAS, evenals voor de sponsors van het team. Ik wil gewoon iedereen terugbetalen voor hun geloof in mij dit."

In tegenstelling tot sommige van je MXGP-rivalen, heb je ervoor gekozen om niet deel te nemen aan pre-season races. Waarom was dat?

“Het oorspronkelijke plan was om enkele van de meer ‘klassieke’ pre-season races te rijden, maar die werden helaas afgelast. Toen ik niet wist wanneer de eerste ronde van de MXGP zou zijn, nam ik samen met het team de beslissing om me gewoon op de MXGP te concentreren en geen kleinere races te rijden. Het seizoen eindigt in december, dat is een lange tijd vanaf nu. Ik heb veel vertrouwen in mezelf en mijn kunnen, dus ik maak me er helemaal geen zorgen over dat ik niet voor de eerste ronde echt koerste.”

Denk je dat het een paar races zal duren om 'de roest eraf te schudden' voordat we beginnen te zien waartoe Pauls Jonass dit jaar echt in staat is?

“We zullen zien. Het doel is om in de eerste paar ronden een aantal solide resultaten samen te stellen en een vlotte start van het seizoen te maken. Het is belangrijk om gezond te blijven en vervolgens op te bouwen naarmate het seizoen vordert. In het midden van het seizoen met veel opeenvolgende races kunnen veel punten worden behaald of verloren. Het kopt er op aan om elke week slim en sterk te zijn.”

Hoe enthousiast ben je over je thuis GP in Letland?

“Mijn thuis GP is altijd een speciale. Het is nog nooit zo vroeg in het seizoen geweest. Echt opwindend. Ik heb er het vorige seizoen liefst drie gemist in Kegums. Ik ben blij om weer voor mijn thuisfans te racen. Da's een geweldig gevoel. Ik kijk er echt naar uit en als ik vooraan kan rijden, dan is dat perfect.”

Tot slot moeten we ons afvragen: wat zijn uw verwachtingen voor 2021? Zie je jezelf terugkeren naar je 2019-niveau, of misschien dit seizoen verbeteren?

“Momenteel voel ik me heel goed, fysiek en op de motor.  Ik voel me beter dan ooit. Ik moet gewoon gezond blijven. Als lukt en ik vroeg in het seizoen sterke resultaten kan neerzetten, dan kan ik blijven bouwen en bouwen. Ik geloof echt dat ik mijn snelheid van 2019 kan verbeteren. Ik stond toen op het podium in mijn eerste seizoen op een 450, dus ik weet dat ik het kan, en ik denk dat 2021 echt een goed seizoen kan worden voor mezelf en GasGas."