MX World

09/06/2021 17:42 - geplaatst door Stingray

Dit weekend gaat het 65e jaar van het FIM Wereldkampioenschap Motocross van start met de Grand Prix van Rusland. Red Bull KTM Factory Racing hoopt de MX2-titel te verdedigen en te strijden voor hun derde MXGP-kroon sinds 2017. Terwijl de race in Orlyonok snel nadert, legde het racemanagement van KTM hun standpunten en verwachtingen voor de 19-ronde serie uit.

Thor!

De Grand Prix van Rusland wordt voor de vierde keer verreden op het uitgestrekte Orlyonok hardpack-circuit. Het is de eerste race van het seizoen en opent een drukke reeks evenementen met bezoeken aan Groot-Brittannië, Italië, Letland, Nederland, Tsjechië en België. MXGP dus tot het eerste weekend van augustus. Orlyonok brengt het FIM WK motorcross tot leven na twee eerdere vertragingen op de racekalender. Red Bull KTM Factory Racing zal een een krachtige line-up van zes rijders van verschillende leeftijden, ervaring en kampioenschapspotentieel inzetten op de KTM 450 SX-F en op KTM 250 SX-F-materiaal. In MXGP heeft KTM het gecombineerde gewicht van vijftien wereldkampioenschappen dankzij Tony Cairoli (35 jaar), Jeffrey Herlings (25) en Jorge Prado (20). In MX2 wil Tom Vialle (20 jaar) de gouden nummerplaat heroveren als #1 en KTM's reeks uitbreiden naar veertien kronen sinds 2004 met de KTM 250 SX-F, terwijl Rene Hofer (19) zijn tweede seizoen in de klasse probeert en Mattia Guadagnini (19) is de debutant.

In 2021 keert de MXGP weer terug naar een eendaags format voor de Grand Prix-weekenden. EMX European Championship en andere supportraces vullen de zaterdagdienstregeling. Op zondag zullen MXGP en MX2 vrije training en getimede training hebben om de posities aan de gate te bepalen.

Dirk Gruebel, Red Bull KTM Factory Racing Team Manager: “Onze verwachtingen en ons enthousiasme om eindelijk echt te gaan racen zijn erg hoog. Jeffrey Herlings zal na twee zware jaren duidelijk een stempel willen drukken op de MXGP. We hopen dat hij weer in vorm zal zijn en met alle andere jongens voor de titel zal vechten. Tom Vialle streeft ernaar zijn titel te verdedigen. Dat is duidelijk, en hij ziet er snel en zelfverzekerd uit. Ook al lijkt de MX2-klasse nu sterker met een aantal nieuwe kanshebbers en een aantal competitieve motoren. We zullen ons zo goed mogelijk concentreren op wat we kunnen doen. Rene Hofer ziet er ook sterk uit, maar hij heeft al heel lang geen GP gereden. Ik hoop dat hij constant in de top tien kan staan ​​voor wat zijn eerste echte 'volledige' seizoen zal zijn en op zijn dag voor de top vijf gaat."

Davide De Carli, Red Bull KTM Factory Racing Assistant Team Manager: “We zijn echt positief voor het komende seizoen. We hebben het racen nodig! Het is lang geleden. We zijn gemotiveerd en alle drie de renners zijn gezond. We hebben veel getest in dit laagseizoen en heel veel dingen aan de fietsen. De renners zeggen dat ze comfortabel zijn en dat er een goede sfeer in het team is. Mattia Guadagnini is een jonge kerel met zoveel potentieel. Het lijkt alsof hij met de dag groeit en we moeten hem tijd geven, want ik geloof dat hij vooruit zal gaan. De sprong van het EK naar het WK is niet makkelijk. Hij hoeft geen druk te hebben en ik denk dat we allemaal heel blij zouden zijn als hij aan het einde van het seizoen in of in de buurt van de top vijf komt. Jorge Prado is natuurlijk een titelkandidaat. Hij staat te popelen om te racen en was deze winter vastbesloten om te trainen en zich voor te bereiden. Tony Cairoli voelt zich goed met zijn knie en zijn conditie, aangezien hij vertraging had in zijn training. Afgezien van een klein, tijdelijk probleem met zijn hand, is hij pijnvrij en rijdt hij al ruim een ​​maand volle manches. Hij is snel! Het wordt een mooi en lang kampioenschap. We moeten slim rijden, genieten van de races en vrij blijven blessures."

Robert Jonas, Vice President van KTM Motorsports Offroad: “Het is spannend om weer over MXGP na te denken en te praten. Na vele maanden trainen en enkele nationale wedstrijden hier en daar kunnen we eindelijk anticiperen op de start van het wereldkampioenschap. Over de hele groep hebben we een aantal uitstekende teams en rijders en het wordt gaaf om alle verhalen te zien die in de tweede helft van het jaar plaatsvinden. Maar als we specifiek over Red Bull KTM Factory Racing spreken, hebben we ook flink wat talent. In MXGP is er geen reden om te denken dat Jeffrey, Jorge en Tony niet de duels om de titel zullen zijn. Tom is in goede vorm en mikt op de tweede MX2-titel. Rene zal ook terugkeren op GP-niveau, maar we moeten realistisch blijven met onze verwachtingen. Zowel voor hem als voor Mattia: ze moeten gezond blijven en blijven leren. Persoonlijk kan ik niet wachten om weer een hekken te zien vallen!”

Pit Beirer, KTM Motorsports Director: “Met de start van de MXGP kunnen we eindelijk al onze Red Bull KTM Factory Racing-teams aan het werk zetten. 2021 was al sterk voor Supercross en MotoGP™ en we verwachten dat de GP-jongens opnieuw al hun kwaliteit en potentieel zullen laten zien om de trofeeën mee naar huis te nemen. Het wereldkampioenschap begint laat, maar dat betekent niet dat het korter of makkelijker zal zijn. We hebben veel ervaring in ons team en ook  talent waar we spannende zaken van verwachten. We zullen onze rol in het kampioenschap spelen, en onze jongens gezond houden."