MX World

15/06/2021 08:04 - geplaatst door Stingray

Zoals altijd was de eerste ronde van het FIM Wereldkampioenschap motorcross een dramatische dag vol actie, waarbij onze GASGAS Factory Racing-rijders zowel de hoogte- als dieptepunten van motorcrossraces van het hoogste niveau beleefden! Nadat een zwaar beschadigde brandstoftank hem uit de eerste MXGP-manche dwong, stuiterde Pauls Jonass van Standing Construct terug als de ware kampioen die hij is om als derde te eindigen in de tweede MXGP-race.

Voor onze MX2-rijder Simon Langenfelder eindigde de Russische GP als negende algemeen.

Verder lezen onder Thor.

Pauls Jonass: “Het was zo leuk om weer in de paddock te zijn en weer te racen. Mijn eerste keer op de GASGAS en het was zowel echt goed als, nou ja, niet zo goed! Helaas crashte ik in de eerste race in de eerste bocht, waardoor mijn brandstoftank beschadigd raakte en de motor brandstof verloor. Ik trok de pits in en we besloten dat het niet veilig was om door te gaan. Geen geweldige start, maar in race twee kwam alles samen. Mijn GASGAS is geweldig vanaf het metalen startrooster, dus ik begon vooraan en reed gewoon een foutvrije race. Ik had wat harder kunnen pushen, maar het is pas ronde één en de baan was een beetje aan de vage kant, dus ik speelde op veilig. Eerste ronde gedaan, één podium, en nu over een paar weken op Matterley Basin."

De eerste manche van Pauls was frustrerend voorbij voordat het echt begon. Bij een crash in de eerste bocht raakte zijn brandstoftank ernstig beschadigd en nadat hij de pitlane was binnengereden, werd besloten dat het het veiligst was om niet verder te rijden en zich te sparen voor race twee. Gelukkig zag hij in de tweede manche een strakke lijn rond de eerste bocht. In de eerste ronden vocht Pauls met Romain Febvre, hield zichzelf uit de problemen, zorgde ronde na ronde voor consistent rijden en opende zijn MXGP-campagne voor 2021 met een derde plaats.

Voor onze DIGA Procross GASGAS Factory Racing-rijders in MX2 was het een dag met wisselende resultaten. De beste met een indrukwekkende negende plaats algemeen was Simon Langenfelder. De jonge Duitser bleef tijdens de chaos in het begin van elke manche kalm . Daarna zette hij resultaten neer op om zijn seizoen positief te beginnen.

Voor Isak Gifting begon het WK in Rusland met een geblesseerde voet. Na een crash en een 20e plaats in de eerste race, wilde de Zweed in de tweede manche graag het roer omgooien. Aanvankelijk ging het goed, met Gifting als achtste in het vroege stadium van de race. Een enorme crash resulteerde in een opgave. Gehavend en gekneusd zal Isak over een paar weken wel terug klaar zijn voor de tweede ronde in het VK.

Simon Langenfelder: “Ik ben erg blij dat ik de eerste ronde heb afgerond met een aantal behoorlijke resultaten op het bord. De eerste paar ronden van elke race waren erg chaotisch en ik verloor een paar plaatsen. Maar ik reed slim en toen de zaken rustiger werden, kon ik doorzetten. De negende plaats algemeen is een geweldige start van het seizoen voor mij en het team en een geweldige plek om vanuit te bouwen. ”

Isak Gifting: “Ik moest starten met een recente voetblessure, dus het was geen ideale situatie. Ik crashte in de eerste race en eindigde als 20e, maar in de tweede had ik een heel grote crash en mijn dag was voorbij. Gelukkig zijner twee weken om klaar te zijn voor Matterley Basin."