MX World

11/07/2021 18:46 - geplaatst door Stingray

Vorige week werd de feestelijke seizoensopening verknald door  een stortbui over de Oosterbergen. Gisteren leek dat scenario zich te herhalen. Overal in de Kempen werden stortregens gesignaleerd. Maar na afloop van de door 300 jeugdrijders en ouwe knarren betwiste JMS-wedstrijden viel er net genoeg regen op de Duinberg om die blank te zetten, zodat het hemelwater er zachtjes kon intrekken en voor de VLM-wedstrijden een perfecte baan werd neergelegd. Over het weekeinde kwamen er meer dan 550 rijders  voor het eerst weer proeven van motorcross. En wat de Covid maatregelen betreft: die werden goed tot zeer goed nageleefd. Merci toeschouwers, dit kan het verschil betekenen tussen cross of geen cross.

Een verslag onder Thor.

Foto Jens Van Meer, credits Stingray.

De kopstart van kers verse papa Steve Seronval was een kort leven beschoren en Kevin Van Geldorp en Jordi Van Mieghem namen over. Jilani Cambré schoof mee en zou Van Mieghem passeren midwesdtrijd. Daarachter was ook kampioen Jens Van Meer naarstig aan het werken. Hij was niet zo goed gestart en vanuit negende stelling was er veel moeite nodig om in de slotronde derde te worden achter winnaar Van Geldorp en Cambré. Beide met een EMX Open-wedstrijd in de armen.

In de tweede reeks zaten de toppers meteen voorin. Cambré leidde, Van Meer op twee en Van Geldorp op drie. Op vier weer Van Mieghem, maar dit keer Arno. Cambré hield het tempo hoog en het leek er zelfs op dat Van Meer niet in zijn buurt kon komen. Maar net over de helft ging Jens versnellen. In één lange aanval op Cambré, langs mekaar, wisselen, binnendoor komen wist Van Meer op het einde van de gigantische lange startlijn het duel in zijn voordeel te beslechten. Dan was het omkijken naar wat Van Geldorp deed. Maar die kon de kloof op Cambré niet goed maken. Zo ging de dagzege naar Van Meer voor Van Geldorp en Cambré. De Van Mieghems sloten af op vier en vijf.

In de MX2-klasse ging de zege naar Kristof Scheynen. Die moest wel een reekszege aan Brent Aerden laten, maar de zege in de slotreeks bracht eindwinst voor Scheynen. Derde werd Tallon Caspermans.

Voor de volledigheid een keer alle winnaars: 

Nieuwelingen 250: Sam Laute.

Nieuwelingen A 500: Michiel Van Rooy.

Nieuwelingen B 500: Wesley hendrickx.

Nieuwelingen C500: Werner Renders.

Beloften: Jo Vandereyt.

Juniores 250: Brent Van Hulsel.

Juniores 500: Alexandre Lomba.

Nationalen Open: Bruyninckx Michael (Mary Corentin wint 250).