MX World

14/07/2021 17:14 - geplaatst door Stingray

MX2-wereldkampioen Tom Vialle zal dit weekend de Grand Prix van Nederland in Oss en de vierde ronde van de MXGP 2021 missen om verder te herstellen van zijn gebroken rechterhand. De Red Bull KTM Factory Racing-rijder en winnaar van de openingsronde van het seizoen in Rusland is geadviseerd om aan de zijlijn te blijven voor de komende wedstrijd. Vialle liep een kleine breuk in zijn rechterhand op tijdens een trainingsongeluk voorafgaand aan de tweede GP van 2021 in Groot-Brittannië. De 20-jarige probeerde het volgende weekend deel te nemen aan Matterley Basin en de Italiaanse Grand Prix in Maggiora, maar kreeg te veel pijn en moest zich terugtrekken uit actie.
De breuk van Vialle is bijna genezen, maar elke verdere belasting van het bot kan een tegenslag veroorzaken. De Fransman zal daarom op 25 juli de Grand Prix van Tsjechië op Loket in het oog houden voor een competitieve return. Tom Vialle: “De Grand Prix in Oss kwam net iets te vroeg. Het bot is nog niet 100% genezen, dus we moeten nog even wachten voordat we weer gaan oefenen en racen. Volgende week doen we weer een check-up en ik hoop in Loket te rijden.”