MX World

17/07/2021 20:33 - geplaatst door Stingray

Het zag er goed uit voor EK-leider Nicola Lapucci toen hij de leiding nam in de eerste reeks. Maar Rick Elzinga sloot eerst aan bij Jorg Mathias Talvikku en toen hij die na drie ronden passeerde reed hij naar de leider toe. Elzinga had vaart en verraste Lapucci. Die moest dat toch even verwerken maar  slaagde er in in om Rick in de slotronde te verrassen. Een mooi teruggekeerde Kevin Horgmo werd derde voor Andrea Bonacorsi en Liam Everts. Die was een paar plaatsen terug gevallen, maar keerde sterk weer. In de tweede reeks Was Everts virtueel eindwinnaar toen hij David Braceras van de leiding verdrong. De vlucht van Everts droeg ver. Maar de als zevende gestarte Elzinga ging razendsnel rond. De laatste hindernis richting Everts was Dave Kooiker, en die hield Elzinga nog enkele ronden af. Dan werd Rick tweede in de wetenschap dat ook Lapucci onder stoom kwam. Wat niemand nog voor mogelijk hield gebeurde toch. Everts verzwakte, Elzinga pareerde alle aanvallen van Lapucci en versloeg in de laatste ronde Liam Everts. Die bleef nipt voor Lapucci en bezorgde Elzinga zijn eerste EK-zege. Zelf werd Everts derde achter Lapucci. Die blijft leider voor Horgmo en Bonacorsi, met Everts op rang vier. Elzinga start ook in Lommel.

Rick Elzinga, FB Elsinga.