MX World

18/07/2021 18:45 - geplaatst door Stingray

Proloog: op de FB supporterspagina van Jago Geerts werd gevraagd om niet negatief op hun favoriet te kappen. Ondergetekende reageerde daarop met 'Have faith'. Want crossen verleer je niet op die leeftijd. En zie: op de Witte Ruysheuvel veroverde Jago 'The Jag' Geerts zijn eerste GP van het seizoen. Kreeg hij  de GP cadeau? Niks van Geerts was de beste en de verdiende winnaar. Wegens alles gewist na de wedstrijd van mijn harde schijf, en wegens niet meer kunnen reconstrueren wegens geen lapcharts blijf ik het kort houden. Geerts won de eerste voor de herboren Jed Beaton en die andere kanshebber Roan van de Moosdijk. Ik meen me nog te herinneren dat Laengenfelder de kopstart lukte, maar Geerts liet er geen gras over groeien. René Hofer en Kay de Wolf werden vier en vijf. Geerts veroverde vrij snel de kop in de slotreeks en moest zich dan heel de manche dubbel plooien. Roan van de Moosdijk was dan al uit de race verdwenen. Kay de Wolf rook bloed en maakte het Geerts de hele reeks lastig. Plaatste een ultiem aanval en gaf zich pas in de slotmeters gewonnen na een foutje. Kay bleef wel Jed Beaton voor zodat het team van Kay Hennekens  wel de hoofdvogel miste maar de zijgaaien wel mee naar Lommel mochten nemen. En de toppers uit de WK-stand? Wel Mattia Guadagnini was niet in zijn sas, al perste hij er in de slotreeks een stevig remonte uit. Maxime Renaux was de Italiaan twee keer voor en neemt de Red Plate over. En Boisramee blijft enkel maar door het uitvallen van van de Moosdijk op zijn plaats. Jago Geerts komt met deze zege onder de mensen. Hij staat nu Zesde en het verschil met teamgenoot-leider bedraagt 24 punten. 

Jago Geerts, credits Marc Van Nueten.