MX World

20/07/2021 08:32 - geplaatst door Stingray

Oeps...... zondagavond - wegens doodmoe - vergeten te plaatsen.

Toine Van Dijk stond langs onze commentaarpositie en liet zich vlot bevragen. "Normaal zijn Herlings en Coldenhoff hier torenhoog favoriet. En dan komen natuurlijk die anderen". Profetische woorden want na de eerste manche stonden Jeffrey en Glenn op een en twee. Maar  vlak na de start was Herlings ontsnapt  aan een enorm ongeval toen Ivo Monticelli volop de rug van Herling sprong. Terug naar de race dan. Coldenhoff werd zwaar onder druk gezet door Roman Febvre, maar zoals zo vaak al ging Romain in de fout. Gasjer zat twee ronden in tweede stelling maar zag Febvre én Herlings opnieuw langs zeilen. Herlings die op kousevoeten een tijdje toerde als vierde, dan een vijfde versnelling vond op de KTM vond en doorging tot hij ook Coldenhoff van de leidng verdreef. Grote euforie langs de kant want een prachtig winnaar. Maar die euforie sloeg om in ongeloof toen werd omgeroepen dat Herlings niet zou starten in de slotreeks wegens een breuk van het schouderblad...... Een schouderbreuk waarmee hij op adrenaline de reeks uit reed en won. Het Hollandse leed was nog niet geleden. In de start van de tweede reeks ging ook Glenn Coldenhoff onderuit en moest als laatste de baan op. Over en out en een puntenloze 22ste plaats voor 'The Hoff'. Even voordien had onze goeroe Van Dijk ook gezegd dat het lichte gewicht van Jorge Prado op een oplopende start wel effect kon hebben. "Jorge weegt 62 kilo voor een motor met 62 PK". en zie, Prado won de veldslag om de eerste bocht voor Febvre, Gajser en GasGas-er Brian Bogers. Die verbaasde door Cairoli achter zich te houden als derde, want Febvre..... juist ja. Prado leek het te halen, maar naarmate de tijd vorderde ging het licht een beetje uit. Gasjer rook zijn kans en werd de nieuwe leider. En toen de speaker zich luidop had afgevraagd of Cairoli nog die legendarische versnelling van de slotronde in huis had antwoorde Tony met een verschroeiende aanval die hem de reeks opleverde voor Gajser, Prado en Bogers die zijn beste seizoensresultaat vast legde. Brent Van doninck werd de beste Belg. Hij viel uit in de eerste reeks en werd negende in de tweede. Kevin Strijbos reed een puike race en zat in de slotfase van de tweede manche zelfs op de elfde plaats. Maar twee ronden voor tijd zakte hij terug naar de achttiende. Jeremy Van Horebeek was in de eerste ronden van de slotreeks dicht bij de top tien, maar werd dan omgekegeld door Adam Sterry. In de eerste manche was Jeremy zeventiende geworden. De MXGP die dus bol stond van het drama werd gewonnen door Tim Gajser voor Antonio Cairoli met een troosprijs voro de moedige romain Febvre, die en passant ook nog de afsluiting had gesloopt.