MX World

18/07/2021 19:47 - geplaatst door Stingray

Het gebeurde in een flits in de start van de eerste reeks. Jeffrey Herlings reed achter Glenn Coldenhoff aan, links van hem reed Romain Febvre op gelijke hoogte. Herlings sprong niet zo ver door als de twee anderen - de redenen hierover lopen uiteen zo ver als mogelijk - maar hield zeker niet in. Op het ogenblik dat Febvre hem links passeert land de motor van de  (te ver) door springende Ivo Monticelli op de rug van Herlings. Die overeind bleef, en op verbluffende wijze de reeks won. Om dan te constateren dat hij dat flikte met eenkapotte schouder.

Herlings: "Ik heb hier geen woorden voor. Ik speelde het dit jaar zo slim, ik nam O risico en deed alles volgens plan dit seizoen. Ik was helemaal in de kampioensleiding en toen dit...... Wat dacht hij?? Ik kan niet geloven dat ik nog steeds de moto gewonnen heb met een gebroken schouderplaat. De pijn was onwerkelijk, ik had tranen in mijn ogen de hele moto van de pijn. Het spijt me zo voor mijn geweldige team, @ktmfactoryracing Ik ben zo kapot. De fiets was weer eens een raket. Morgen verder kijken hoe erg de schade is en wanneer we terug kunnen racen. Bedankt aan mijn sponsors om in mij te blijven geloven. Ik moest diep graven voor deze. Dank je wel!"

De Herlings crash? Kijk HIER vanaf 6.45!