MX World

19/07/2021 09:21 - geplaatst door Stingray

Kevin Fors reed vorige week nog in Frankrijk. Maar bij zijn VLM/BMB-debuut proefde hij meteen de zoete smaak van het succes. Kevin won de eerste manche door Steve Seronval meteen terug te roepen en vervolgens uit de greep te blijven van Kevin Van Geldorp en Wesley Dieudonné. Dat was eigenlijk de man van de wedstrijd want hij kwam van de vijftiende plaats. Ook van Geldorp was minder goed gestart, maar rodeerde zaterdag al in de EMX Open in Oss. Dat was ook het geval voor Jilani Cambré die zaterdag een reeks uit viel. Maar in Wachtebeke nam hij in de tweede reeks heel vroeg de leiding over van Fors, en die bleef op zijn beurt baas over Jens Van Meer. Van Geldorp werd vierde voor Dieudonné en Arno Van Mieghem, die hiermee zijn resultaat van de eerste reeks evenaarde.

500 cc- winnaar werd Fors voor Cambré en Van Geldorp en uiteraard was revelatie Dieudonne de beste kwartliter voor Dieter Vromans en Ilan Heirwegh. Veel belangstelling ook van de zijspannen met een logische zege voor Vanluchene-Bax die Vandaele-Smeuninckx vlot de baas bleven met Sanders-Lebreton op drie. Beste VLM-span werd het team Briers-Van De Plas als vijfde.