MX World

20/07/2021 08:27 - geplaatst door Stingray

Een feestelijk jubileum voor de ADAC MX Masters in Tensfeld. De motorcross-serie hield zondag zijn 250e race in Sleeswijk-Holstein. De overwinning in de jubileumrace ging naar de titelhouder van vorig jaar, Jordi Tixier, terwijl Max Nagl het dagklassement pakte met twee overwinningen en zijn voorsprong in het klassement uitbreidde. Maximilian Werner won de ADAX MX Junior Cup 125, waarmee het seizoen begon in Tensfeld. De Nederlander Levi Schrik behaalde de triple in de ADAC MX Junior Cup 85: hij won alle drie de races en pakte zo vol vertrouwen het maximale aantal punten.

Uitslagen vindt U HIER

Credits: ADAC. Op de foto Tixier, Genot en Koch.

Lees verder onder Thor.

VanBelgische zijde rede mee in de Masters: Cyril Genot, Nthan Renkens, Jeremy Delincé enGlen Bielen. In de 125 cc reden mee: Junior Bal, Uwe De Waele en Nicolas Vennekens.

ADAC MX Masters
Max Nagl zette zijn zegereeks van de seizoensopener in Bielstein in de eerste twee races in Tensfeld voort en moest in de laatste race alleen zijn nederlaag toegeven aan de Fransman Jordi Tixier. Na Nagl's overwinning in de openingsrace op zaterdag voor Tixier en Jérémy Delincé, demonstreerde de Husqvarna-coureur van het Krettek-Haas Racing Team op indrukwekkende wijze zijn kracht in de tweede race op zondag met een overwinning van start tot finish. Tixier kwam net als zaterdag als tweede over de finish, maar werd vervolgens uitgesloten van de race vanwege het negeren van een vlaggensein. Hierdoor werd Cyril Genot van het KTM Sarholz Racing Team als tweede geklasseerd voor de Belg Jérémy Delincé van het KMP Honda Racing Team.

In de derde race op zondag, de 250e ADAC MX Masters-race in totaal, moest Nagl zich zorgen maken over het halen van de finish nadat zijn motor even uitviel bij het starthek en in de eerste ronden niet optimaal liep. Ondertussen haastte Tixier zich naar voren na de Red Bull Holeshot en boekte een onbetwiste raceoverwinning. De technische problemen van Nagl verdwenen in de loop van de race, en dus was een tweede plaats voor Tom Koch genoeg voor de Duitser om de eindzege te behalen, waardoor zijn voorsprong in het klassement verder uitbreidde.

“De start van de derde run was erg moeilijk met een motor die niet soepel liep. Halverwege de race verdwenen de problemen en kon ik weer normaal rijden. Ik had vandaag echt geluk, want dat had snel een mislukking kunnen worden. Dus ik ben des te blijer dat ik in deze run als tweede kon eindigen en overall kon winnen ”, vatte Nagl samen.

In het algemeen klassement werd Cyril Genot vierde, tweede en vijfde, waarmee hij tweede werd in het algemeen klassement. Tom Koch kon in geen van de drie races zijn pole position gebruiken en moest zich een weg naar voren vechten, mede na rijfouten en valpartijen. Met de derde plaats in de laatste race behaalde de Kosak KTM-rijder de derde plaats in het algemeen klassement. Dit betekent dat Koch is opgeklommen naar de derde plaats in het kampioenschap achter Tixier en voor Genot en Delincé.

ADAC MX Junior Cup 125
De Duitser Maximilian Werner reed naar de eindzege bij de seizoensopener van de ADAC MX Junior Cup 125. De KTM-rijder van het Kosak Racing Team profiteerde van een fout van tweevoudig racewinnaar Scott Smulders. De Nederlander verscheen na twee soevereine raceoverwinningen voor de derde race te laat op het pre-startgebied en mocht daardoor volgens de reglementen niet meer starten. Na de faux pas van Smulders staat Werner op de vierde, derde en zesde plaats voor de eindzege. De regerend ADAC MX Junior Cup 85 kampioen Bradley Mesters won de derde race, maar kreeg zaterdag in de eerste race een technisch mankement. Toch was het voor hem genoeg voor het podium in het algemeen klassement, waar hij als derde eindigde.

“Ik had de eindoverwinning niet verwacht nadat ik tijdens het springen in de eerste ronde van de laatste race met een andere coureur in aanvaring kwam en naar beneden ging. Maar de race om de zesde plaats in te halen was het waard, ik ben blij met de voorsprong in het kampioenschap”, zei Werner over zijn eindzege zonder ook maar één run te hebben gewonnen.


ADAC MX Junior Cup 85
Levi Schrik sloot het weekend in Tensfeld af met het maximale aantal punten. De Nederlander won alle drie de races op de KTM van zijn Motovation Motosport Team. Het succes was echter niet eenvoudig, aangezien de prestatiedichtheid aan de top van deze klasse in alle drie de races erg hoog was en hij zich eerst een weg naar de top moest vechten. Zijn landgenoot Gyan Doensen behaalde de tweede, derde en vierde plaats in het algemeen klassement voor de Tsjech Viteszlav Marek, die zijn voorsprong op de kampioenschapstafel kon uitbreiden voor Noel Zanocz en Semen Rybakov.

“Ik ben erg blij dat ik hier alle drie de races kan winnen. Mijn start was niet ideaal in de laatste run, maar ik kon me snel omhoog werken en de leiding nemen naarmate de race vorderde. Ik zal ook deelnemen aan andere races van de ADAC MX Junior Cup 85, helaas is er enige overlap met het Nederlands kampioenschap”, aldus Schrik over zijn succes.

Alle races op beide dagen van het evenement kunnen gratis worden bekeken als een re-livestream of in individuele runs via de ADAC MX Masters Tensfeld-afspeellijst. Alle resultaten van het weekend zijn online te vinden op adac.de/mx-masters. Het volgende evenement van de ADAC MX Masters vindt plaats op 14 en 15 augustus in Dreetz.