MX World

31/07/2021 19:42 - geplaatst door Stingray

Met 77 rijders gingen ze voor 40 startplaatsen. Nog voor de middag was Lommel over voor Brent Aerden, Adrien Wagener, Marnicq Lagrou en Sam Jordant. Terwijl Liam Everts zijn beste reekstijd neer zette en Wesley Dieudonné, de VLM-revelatie van de laatste weken, met de hakken over de slott de beste 40 haalde. Lapucci en Rick Elzinga, beiden reekswinaars, bezetten de top twee voor Kevin Hörgmo, Jorgen-Matthias Talvikku en Liam Everts.

Meer lezen onder Thor.

Credits Evets: Infront.

Liam Everts ontbrak in de frontlijn, aangevoerd door Lapucci, voor Hörgmo, Cornelius Toendel en Talvikku. Hörgmo veroverde de leiding op Lapucci. Helaas maar voor één ronde, want bij de volgende doortocht zat hij pas vierde. Lapucci bleef nu de koord houden en won voor Talvikku, Elzinga (als tiende gestart) en Hörgmo. Ondertussen was Liam fel te keer gegaan en sloot af als vijfde. Een super resultaat gezien zijn lamentabele uitgangspositie. 

Lapucci was uit op de dubbel aangezien hij in de tweede stat opnieuw iedereen vloerde. Hörgmo en Elzinga lieten hem niet met rust en al gauw liet de Nederlander iedereen ter plaatse. Lapucci zat gebeiteld voor de dagzege en behield ook de red plate. Aangezien hij toch voor Hörgmo eindigde en Elzinga met zijn nulreeks in Matterley nog niet echt een gevaar vormt. De als achtste doorgekomen Everts werkte zich naar de vierde reeksplaats en de vijfde algemeen. Toch schuift Liam naar stek vier in de EK-stand. Dieudonné, uitgevallen in de eerste reeks, kwam niet meer aan de start in de tweede.