MX World

20/08/2021 09:36 - geplaatst door Stingray

Op 4&5 september wordt op het circuit van MC De Peelrijders in Nederweert het Moto Inside Race Weekend gehouden. Dat betekent twee dagen motorsport in de brede zin van het woord aan de Leveroyseweg, een boogscheut over de Belgisch Limburgse grens. Blikvanger is de deelnema van Joël roelatns op de pitbike. De laatste voorbereidingen zijn gaande op weg naar het wedstrijdweekend van 4&5 September aanstaande in Nederweert-Eind.

Verder lezen onder Thor.


Vanaf de start van de voorinschrijving zag de organisatie meteen een grote piek in het aantal deelnemers in vooral de Pitbike, Cross Country en Beginnersklasse. Het is aannemelijk dat er daar zelfs in twee groepen gestart moet gaan worden. Ook de andere klasses lopen tegen hun maximums aan. Enkel bij de Quads mag er nog wat reclame gemaakt worden.

Extra op zondag. De 50cc klasse.
Door het grote aantal rijdertjes welk op zaterdag meedoen in de beginnersklasse is er besloten om ruimte te maken in het schema voor een 50cc klasse. Dat betekend dat er voor rijders met een 50cc motor op beide dagen rijgelegenheid is.

Twee dagen meedoen:
Voor rijders die twee dagen meedoen, of zelfs vrijdag al willen arriveren is overnachten mogelijk. We bieden hiervoor een corona-proof campingplaats aan. Het is tevens mogelijk om naast het circuit te parkeren.

Starten in meerdere klasses:
We hebben de vraag van veel rijders gekregen om naast in de Pitbike klasse ook mee te doen in een van de Motorcross Klasses. Dit kan. Schrijf je dus gerust in voor meerdere categorieën op één dag.

Corona Maatregelen:
Tijdens het Moto Inside Race Weekend is er voor de rijders, begeleiders en publiek geen corona-check-app of geldige pcr-test nodig. De organisatie verzoekt wel alle bezoekers zich te houden aan de routing op het evenement en de aparte in en uitgang te respecteren. Evenals de 1,5 meter afstand regel uiteraard. Publiek is welkom.

Joël Roelants ook van start:
Voormalig GP winnaar Joël Roelants is er ook bij. Hij gaat van start in de Pitbike klasse. De cross-carrière van Joël kwam abrupt ten einde tijdens een val in de GP van Maggiora, Italië in 2014. Door de grote wilskracht en zijn doorzettingsvermogen gaat hij, ondanks de verlamming vanaf zijn borst, terug achter het starthek staan. We vinden het fantastisch dat Joël er bij is en gaan zorgen voor een mooie comeback samen. Joel's deelname word nu al getipt als een van de meest bijzondere motorsport-momenten van 2021.

Half België naar Nederweert.
Onder de deelnemers treffen we ook veel Belgen aan. Na de editie van vorig jaar weten veel deelnemers de weg terug naar het circuit aan de Leveroysedijk. Ook in diverse trainingswedstrijdjes in het voorseizoen zagen we al veel rijders van Belgische komaf. Een mooie gelegenheid om omroeper Leon van Gestel (B) in te schakelen voor de verslaggeving.

Final Call voor de Cross Country (XC) klasse.
Ook de XC klasse dit bijna vol. De rijders zullen van start gaan zoals in een motorcross wedstrijd maar duiken na hun eerste ronde een cross country terrein in. Dit is pas na de eerste ronde zodat het veld al lekker uit elkaar getrokken is. Het cross country parcour heeft op diverse punten een makkelijk lang gedeelte, of een moeilijke short-cut. Zo is er uitdaging voor een ieder en blijft het veilig. De XC deelnemers rijden net als alle andere deelnemers een training en twee manches.

Wil je nog meedoen op één of op beide dagen? Meld je dan nu aan in de Moto Inside app via: https://app.motoinside.app/facilities/93/upcoming-events