MX World

24/08/2021 11:28 - geplaatst door Stingray

Op de luchthaven van Voghera Rivannazano Terme (noordwest Italië) begint het kampement van de 95ste zesdaagse vorm aan te nemen. Op maandag 30. augustus wordt er de start gegeven voor de uithoudingswedstrijd, die besloten wordt met een slotcross (vaak een formaliteit) op het circuit van Cervesina, genoemd naar de Italiaanse autocoureur Tazio Nuvolari). Eindelijk, want door het beestje werd er vorig jaar niet gereden. Italië is een haalbare kaart voor de Belgische enduro rijders. Vaak zijn het amateurs, die het grootste deel van de kosten zelf moeten dragen. Dan is de huidige editie eigenlijk een thuismatch, net zoals Portugal (Portimao) in 2019.  Daar wonnen de USA de World Trophy en Daniël Sanders (AUS) de scratch.

Lees verder onder Thor, met vooral veel Belgische deelnemers.

Dietger Damiaens, credits BE Enduro.

Ploegleider Philippe Rorive  zet volgend viertal in in de World Trophy: Ludovic Bral, GasGas E1, Erik Willems, Husqvarna E2, Lillo Gauthier, KTM E2 en Dietger Damiaens, KTM E2. 

Het Junior team bestaat uit: Henson Lievens, GasGas E2, Dante Nijs, Beta E1 en Mika Vanderheyden, Husqvarna E2.

Zelfs de clubteams zijn met zijn drie vertegenwoordigd.

FMB1: Maxime Rorive, Nicolas Vandommele en Adrien Vandommele.

FMB2: Quentin Vinken, Mathieu Corteil en Philippe Henrard.

FMB 3: Artnhur Sente, Nicolas Charlier, nog aan te duiden.

De Zesdaagse 2021 kent slechts twee  circuits en een slotcross. Dag 1-2-3 wordt een omloop van 195 kilometer gereden, waarbij de cross- en endurotesten mekaar afwisselen. Op dag 4 en 5 wordt er meer westwaarts gereden.